kronika

Pogrebnika Maleriča doletela pogojna kazen

3.2.2016 | 16:45 | J. A.

Boštjan Malerič (levi) v pogovoru z odvetnikom Igorjem Smolejem.  (Foto: J. A.)

Boštjan Malerič (levi) v pogovoru z odvetnikom Igorjem Smolejem.  (Foto: J. A.)

Danes so zaslišali še zadnjo pričo Davorina Malenška (v prvi vrsti). Sojenje je deležno velike medijske pozornosti, zato se je obravnave udeležilo veliko novinarjev (v drugi vrsti). (Foto: J. A.)

Danes so zaslišali še zadnjo pričo Davorina Malenška (v prvi vrsti). Sojenje je deležno velike medijske pozornosti, zato se je obravnave udeležilo veliko novinarjev (v drugi vrsti). (Foto: J. A.)

Črnomelj - Na črnomaljskem okrajnem sodišču je sodnik Igor Fortun danes razglasil sodbo za Boštjana Maleriča, odgovorno osebo iz pogrebnega podjetja Miklavž Malerič iz Vojne vasi, ki je bil po spremenjenem obtožnem predlogu obtožen dveh kaznivih dejanj skrunitve trupel in treh kaznivih dejanj skrunitve grobov.

Sodnik je razsodil, da je Malerič kriv po vseh točkah obtožnice in mu izrekel pogojno kazen 17 mesecev zapora v preizkusni dobi treh let, poleg tega pa še varnostni ukrep prepovedi opravljanja pokopališke in pogrebne dejavnosti za tri leta. Sodba še ni pravnomočna.

Maleriča danes ni bilo na sodišču, tam je bil njegov odvetnik Igor Smolej, ki pa na vprašanje, ali se bosta s svojo stranko pritožila, ni odgovoril.

V sodni dvorani tudi ni bilo Maleričeve nekdanje partnerke Rozalije Gršič, ki je nepravilnosti pri pokopih naznanila organom pregona. Med premorom pred razglasitvijo sodbe je prišla pred sodišče in novinarjem povedala, da se sodbe veseli in da si želi, da bi Malerič na svoji koži občutil pritiske, ki jih je ona morala trpeti v času, ko je delala pri njem.

‹ nazaj

Komentarji (20)

3.2.2016OceniCrnomaljc 
Noro.
3.2.2016 7 (8) (1)OceniFantje, 
zdaj vidite kako pomembno je s kom se človek poroči! Matevž je v redu.
3.2.2016 4 (5) (1)Oceniena tam 
Dokler ima kdo od koga korist, je vse OK. Ko se zgodba začne podirati, se pa dogaja to...Nič novega, nič pretresljivega.. Slovenci smo potrpežljivi...
3.2.2016 2 (3) (1)Ocenififi 
crazy!da pa tkole ena ženska,godljo naredi bivšemu,pa še nism doživela,sram jo naj bo!
4.2.2016 2 (2) (0)Ocenibelokranjka 
Je Rozalija razlagala, da je vozila 2 žari naenkrat iz Žal. Kako pa je računala?Vsak prevoz posebej ali je računala vsakemu pol prevoza?
4.2.2016 3 (7) (4)Ocenijure 
Ovadila očeta svojih otrok. Noro. In posel bi mu rada speljala. Kaj nima tudi ona firmo s takšno dejavnostjo? Boštjan je zelo profesionalno speljal vsak pogreb. Če se mu je kaj zalomilo, se mu je morda tudi zaradi nje, ali pa zato, ker bi rad vsakemu ustregel.
4.2.2016 1 (1) (0)OceniAh ni pomembno 
Pa sej ne morem verjet pa se jaz sem iz crnomlja grozno...res grozno !
4.2.2016 5 (6) (1)OceniJan 
Veliko škodo je tu naredila Držajeva, je vsa Slovenija govorila o tem. So mogoče kaj v žlahti s to bivšo?
4.2.2016—   (2) (2)Oceniamikolic 
pregovor pravi,kdor drugemu jamo koplje tudi sam notri pade.je pa tudi ona kriva ,kjer je zakrivala,kriminal,vec let.sicer je sodnik spegledal stvar,pa nic zato so jo pa judje obsodili,
4.2.2016—   (2) (2)Ocenimeta 
Vsi znate samo njo krivit ali je kdo izmed Vas vidu kolko fizičnih obračunov je doživela od njega sredi pokopališča v Vojni vasi in ostalih?? ne tega niste vidli.. ta njegov delavec ni pa nč bolši od njega okuli govori kk mu ne plačuje i ne znam kaj še vse pol gre pa take govorit??? ti "amikolic" ona se ga je bala sigurno če je po določenem cajtu ga prijavla. ko sm vidla komentar da kk je ona obračunavala mi smo meli pogreb ko je še onda delala i lahko rečem da je realno vse obračunala.. ko ste tko pametni da so jo ljudi obsodili,mi povejte kako pravico majo drugi sodit?? to delajo taki ki sami delajo škodo drugim da druge sodijo... ja jo ne zagovarjam ne nč samo povedam tko ko sm vidla pa ne samo ja. dobra je bla dokler je delala po britofih?? je ko je kosila jame kopala i zametala.. drugič rajši trikrat premislite dokler kaj rečete ker vidim da niste nč buli ne od njega ne od tega njegovega delavca..... kdu je bil tisti ki je Maleriči obdržal firmo?? ona ker on je bil dolžan z s.p.jem vsem i ona mu je obdržala firmo ko jo marsikdo nebi na tako situacijo ko jo je ona mela.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava