Dolenjski list: Svetniki na sodišču. Ko za rakom zbolita oče in mati

4.2.2016 | 08:35

Dolenjski list: Svetniki na sodišču. Ko za rakom zbolita oče in mati

V četrtkovem Dolenjskem listu se tokrat sprašujemo, kako se bodo na uvedbo davčnih blagajn odzvale šole, zakaj molk sicer vedno zgovorne Renate Brunskole, zakaj so se nekdanji občinski svetniki iz Žužemberka znašli na sodišču...

DAVČNE BLAGAJNE TUDI ZA OTROŠKE IZDELKE?

Ali bodo šole še organizirale bazarje in z izkupičkom od šolskih izdelkov lahko pomagale socialno ogroženim otrokom ali bo država vztrajala, da ji pripada del denarja, ki ga otroci zaslužijo z lastno ustvarjalnostjo in lastnimi rokami?

ZAKAJ RENATA BRUNSKOLE MOLČI?

V aferi na Rdečem križu Slovenije je večinoma slišati le Natašo Pirc Musar, generalna sekretarka Renata Brunskole pa o domnevnem sporu med prvima damama humanitarne organizacije ne pove veliko. Zakaj njena plat ni obelodanjena? Gre za skrivanje pred mediji ali prepoved komentiranja v medijih. Odgovor izveste v Dolenjskem listu.

ZAKAJ STA UMRLA BRATA JANC?

Obiskali smo sosede pokojnih bratov Janc, ki sta živela v okolici Sevnice. Umrla sta sočasno, znakov nasilja pa policisti niso odkrili. Se ponavlja zgodba lani umrlih župnika in njegove gospodinje iz Šentvida pri Stični?

ALI SO LOKALNI POLITIKI GOLJUFALI?

Izvoljeni predstavniki ljudstva naj bi bili pošteni. Naj bi bili. A so res? Nekateri nekdanji žužemberški svetniki so menda goljufali oziroma ponarejali listine, kaj je res in kaj ni, pa sedaj ugotavlja sodišče.   

BO MAJA ŠE LAHKO PRAZNOVAL SVOJ ROJSTNI DAN?

Pišemo o tragični zgodbi 37-letnika, ki se bori z rakom, po isti bolezni okreva tudi njegova partnerka, mati njunega 3-letnega sina.

KAKŠNA BO USODA ZAPOSLENIH NA ZAVAROVALNICI TILIA?

Novice pa niso le slabe, prav nasprotno. Pred norčavim pustnim časom ta teden Dolenjski list prinaša tudi veliko pozitivnih zgodb, objavljamo pa še veliki intervju s Tadejem Avscem, predsednikom uprave Zavarovalnice Tilia, ki nam je zaupal tudi, kakšna naj bi bila usoda zaposlenih na tej novomeški zavarovalnici.

Četrtek je dan za Dolenjca!

Komentarji (1)

4.2.2016OceniGenovefa Maver 
S Sklepom je Okrožno državno tožilstvo zavrglo kazensko ovadbo Občine Žužemberk zoper nas šest občinskih svetnikov, ker po njegovem mnenju ni podlage za utemeljen sum, da smo kot osumljenci storili očitana kazniva dejanja. Kot člani najvišjega organa odločanja v Občini smo po ugotovitvah Okrožnega državnega tožilstva smeli oblikovati predlog za dopolnitev pravilnika in v standardni obliki sestaviti vabilo (sklic) izredne seje. Po mnenju Okrožnega državnega tožilstva smo imeli pravico uporabljati prepoznavne znake in simbole svoje Občine, še zlasti vabilo za sejo, ki je tudi na simbolni ravni pokazalo našo pripadnost Občini. Ker nismo po mnenju Okrožnega državnega tožilstva ničesar ponarejali, je to zaključilo, da nismo ponarejali listin ali spremenili pravih listin, zato, da bi se kot take uporabile kot prave in je ovadbo zoper nas zavrglo. Kljub zavrženju ovadbe s strani Okrožnega državnega tožilstva je Občina Žužemberk zoper nas sama nadaljevala pregon in vložila obtožni predlog. Po našem zaslišanju je Okrajno sodišče v Novem mestu zavrnilo zahtevek za uvedbo preiskave, očitno pa se Občina Žužemberk s to odločitvijo sodišča ni strinjala in je vložila pritožbo na Višje sodišče v Ljubljani, ki pa je zaradi procesnih napak sodbo razveljavilo in jo vrnilo v ponovno obravnavo na Okrajno sodišče Novo mesto. Sklic 1. izredne seje Občinskega sveta Občine Žužemberk je bil namenjen obravnavi in sprejemu predloga odloka o znižanju komunalnega prispevka, ki ga je pripravila naša svetniška skupina in ta predlog je bil pripravljen tako, da bi znižal finančne obveznosti občank in občanov, kmetov, zasebnikov in podjetnikov ob njegovem plačilu, kar je do takrat storila že večina okoliških občin. Pri tem smo ravnali izključno v dobri veri in z dobrimi nameni ter v skladu z Zakonom o lokalni samoupravi, 25. členom Statuta Občine Žužemberk in odgovorov, ki nam jih je v zvezi s sklicem seje posredovala Služba za lokalno samoupravo. Vse to je ugotovilo tudi Okrožno državno pravobranilstvo iz Novega mesta, ki je ovadbo zavrglo, prav gotovo pa s tem nismo goljufali nikogar.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava