kronika

V Posavju prejeli devet ilegalnih prebežnikov

4.2.2016 | 18:00 | L. M., STA

Ilustrativna slika. (Foto: J. A., arhiv DL)

Ilustrativna slika. (Foto: J. A., arhiv DL)

Brežice - Posavski policisti, ki so jih obvestili o več sumljivih moških, ki hodijo ob tirih v bližini železniške postaje v Krškem, so danes prijeli sedem tujcev, domnevno libijskih državljanov. Policisti domnevajo, da so ilegalno prestopili državno zeleno mejo. Dva prebežnika so danes prijeli tudi na Bizeljskem, po podatkih policije vse še obravnavajo.

Robert Perc s Policijske uprave Novo mesto je povedal, da mesto prestopa meje policisti še ugotavljajo, hkrati pa je možnost, da bi omenjeni prebežniki prišli iz migrantskega sprejemnega centra v Dobovi, zanikal. Dobovski center je namreč od davi prazen, doslej pa so ugotovili, da gre za skupino, za katero je zelo majhna možnost, da bi prišla v okviru organiziranih skupin, ki jih z vlakom vozijo iz Hrvaške, je dodal.

Prejete prebežnike bodo, če ne izpolnjujejo pogojev za nadaljevanje svoje poti proti Avstriji, skušali vrniti hrvaškim varnostnim organom, katerim je novomeška policijska uprava letos vrnila 70 migrantov, je še povedal Perc.

Na PU Novo mesto so še povedali, da so dva prebežnika, ki naj bi na lastno pest prestopila zeleno mejo, danes prijeli tudi na območju Bizeljskega. Postopek obravnave vseh devetih prebežnikov pa še poteka, so pristavili.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava