Športnika leta sta Alenka Radej in Marko Kump

4.2.2016 | 21:35

Alenka Radej in Marko Kump (Foto: I. Vidmar)

Alenka Radej in Marko Kump (Foto: I. Vidmar)

Novo mesto - V Novem mestu so nocoj razglasili najboljša športnika in športni kolektiv leta 2015. Laskavi naziv je pripadel državni prvakinji v krosu in v teku na 10.000 m ter državni reprezentantki v atletiki Alenki Radej in kolesarju Marku Kumpu, reprezentantu na svetovnem prvenstvu in zmagovalcu kar osemnajstih dirk in etap na večdnevnih dirkah.

Letos najboljši športni kolektiv v Mestni občini Novo mesto je namiznoteniški klub Krka, ki je lani osvojil skoraj vse možne domače naslove v moški in mladinski konkurenci, člani kluba pa so se izkazali tudi na največjih mednarodnih tekmovanjih.

Ob tej priložnosti so podelili tudi priznanja zaslužnim športnim delavcem. Zlato Bloudkovo značko za več kot trideset let dela sta dobila športni novinar Marjan Gregorčič in Rozalija Skobe iz Planinskega društva Krka, srebrno Bloudkovo značko za več kot dvajset let dela v športu pa Nuša More iz smučarskega društva Krka Rog, Andrej Prah iz Moškega odbojkarskega kluba Krka, Tomaž Mikec iz Planinskega društva Krka, Jure Zrimšek iz Kolesarskega kluba Adria Mobil in Janez Pezelj iz Namiznoteniškega kluba Krka. Športniki, ki so v minulem letu nastopali v državnih reprezentancah in osvajali naslove državnih prvakov, so prejeli županova priznanja.

Poleg tega so na prireditvi razglasili najboljše delovne organizacije v skupnem vrstnem redu Delavskih športnih igrah, kjer je tako med moškimi in ženskami kot tudi skupno zmagala Krka.

I. V.

Galerija

Komentarji (1)

5.2.2016Ocenigater 
Bravo, čestitke Alenka; tiho, hitro in z veseljem naprej.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava