kultura

Pregledna razstava trebanjskih likovnikov

5.2.2016 | 15:15 | J. S.

V Baragovi galeriji so na ogled postavili 44 del, ki jih je ustvarilo 24 slikark in slikarjev Društva likovnikov Trebnje. (Foto: J. S.)

V Baragovi galeriji so na ogled postavili 44 del, ki jih je ustvarilo 24 slikark in slikarjev Društva likovnikov Trebnje. (Foto: J. S.)

Predsednik Društva likovnikov Trebnje Brane Praznik

Predsednik Društva likovnikov Trebnje Brane Praznik

Sinočnjo razstavo je odprl trebanjski podžupan Jože Korbar.

Sinočnjo razstavo je odprl trebanjski podžupan Jože Korbar.

Trebnje - V sklopu praznovanja slovenskega kulturnega praznika so sinoči v trebanjski Baragovi galeriji odprli pregledno razstavo slik Društva likovnikov Trebnje, ki so nastale v lanskem letu. Na ogled so postavili 44 del v različnih likovnih tehnikah, ki jih je ustvarilo 24 ljubiteljskih slikark in slikarjev omenjenega društva, na ogled pa bodo do prihodnjega petka.

»Pregledna razstava kaže na izjeme napredek, ki so ga naredili avtorji, vsi ljubiteljski slikarji, ki so dosegli kar visoko raven ustvarjanja. Veliko so se naučili na področju opazovanja in obrtnega znanja, predvsem pa so vztrajni in sodelujejo na likovnih delavnicah,« pravi Brane Praznik, predsednik Društva likovnikov Trebnje, ki deluje že peto leto in ima okrog štirideset članov. Lani so v društvu pripravili štiri sklope likovnih delavnic, na katerih so člani osvajali znanja na področju različnih likovnih tehnik. »Ko pogledam po razstavi, sem izjemno zadovoljen, vidim, da so zadovoljni tudi ustvarjalci in prepričan sem, da bo tudi občinstvo,« še meni Praznik.

Pregledno razstavo je sinoči odprl podžupan občine Trebnje Jože Korbar, ki je v slavnostnem nagovoru med drugim poudaril, naj bo tokratna prireditev tudi poklon kulturi, ki je navdih in vir energije za vsakdanje življenje. »Kulturna je umetnost, lahko visoko profesionalna ali pa ljubiteljska, v vsakem primeru pa gre za intimen odnos med umetnikom in njegovim delom,« je med drugim dejal.

Sinočnji dogodek, ki ga je povezovala Suzana Bajuk, je pripravilo Društvo likovnikov Trebnje v sodelovanju z JSKD OI Trebnje in ZKD Trebnje, z glasbenim programom pa ga je obogatila Glasbena šola Trebnje. Ob klavirski spremljavi prof. Katje Činč sta na saksofonu nastopila Rotija Potrbin in Jaša Dragar, ki glasbeno znanje osvajata pod mentorstvom prof. Davida Kocijana. Le dva dni pred sinočnjim nastopom sta nastopila tudi na Regijskem tekmovanju mladih glasbenikov Slovenije v Brežicah, kjer sta prejela zlato priznanje; Rotija je osvojila prvo in Jaša drugo mesto.

‹ nazaj

Galerija (17)

Razstava Trebnje 001
Razstava Trebnje 002
Razstava Trebnje 003
Razstava Trebnje 004
Razstava Trebnje 005
Razstava Trebnje 006
Razstava Trebnje 007
Razstava Trebnje 008
Razstava Trebnje 009
Razstava Trebnje 010
Razstava Trebnje 011
Razstava Trebnje 012
Razstava Trebnje 013
Razstava Trebnje 014
Razstava Trebnje 015
Razstava Trebnje 016
Razstava Trebnje 017

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava