ostali športi

Brodnikova 22. na smuku v Garmischu

6.2.2016 | 23:00

Vanja Brodnik (Foto: I. V./arhiv DL)

Vanja Brodnik (Foto: I. V./arhiv DL)

Trebnje

Trebanjski smučarki Vanji Brodnik je z 22. mestom v  Garmisch-Partenkirchnu uspelo prvič v karieri osvojiti točke v smuku. Zmagala je Američanka Lindsey Vonn z velikansko prednostjo kar 1,51 sekunde pred drugouvrščeno Švicarko Fabienne Suter. Tretje mesto je pripadlo Nemki Viktoriji Rebensburg.

Za tokrat edine slovenske točke je z dvaindvajsetim mestom in za zaostankom 3 sekunde in 91 stotink poskrbela Vanja Brodnik. Zanjo je to najboljši dosežek na smukih za svetovni pokal. Pred tem je bila njena najboljša uvrstitev 32. mesto s smuka v Garmischu marca 2013.

Je pa Brodnikova točke na tekmah svetovnega pokala do sedaj osvaja dvakrat v superveleslalomu, prvič pred osmimi leti v St. Moritzu z 28. mesto in drugič v lanski sezoni z 29. mestom v Val d'Isereu, poleg tega pa kar petkrat tudi v kombinaciji, kjer je bila to sezono v Val d'Isereu deseta. Jutri bo v Garmischu, ki je očitno srečen kraj za Vanjo Brodnik, ki je bila tu pred sedmimi leti z 20. mestom najbolje uvrščena Slovenka na mladinskem svetovnem prvenstvu v veleslalomu,  še superveleslalom.

I. V.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava