kultura

Druženje s Prešernom in razstava slik Vide Praznik

9.2.2016 | 09:00 | M. M., foto: OZRK Novo mesto

Druženje s Prešernom in razstava slik Vide Praznik
Vida Praznik do sredine marca razstavlja v humanitarnem centru.

Vida Praznik do sredine marca razstavlja v humanitarnem centru.

Novo mesto - Območno združenje Rdečega križa Novo mesto je na predvečer kulturnega praznika organiziralo branje poezije Prešerna in nekaterih novomeških ustvarjalcev in v svojih prostorih odprlo razstavo slikarke Vide Praznik.

Kot je sporočila sekretarka RK Barbara Ozimek, je druženje s Prešernom, ki ga je drugo leto zapovrstjo osnovala Anica Bukovec, v nedeljo potekalo ob kamniti mizi, ki krasi Park medgeneracijske solidarnosti pred Humanitarnim centrom na ulici Slavka Gruma v Novem mestu. Prešernove pesmi je interpretiral pesnik Smiljan Trobiš, obiskovalci pa so zapeli Zdravljico in Pod oknom skupaj s pevko Marijo Jerele. Svoje pesmi so predstavili pesniki društva Snovanja.

Vrhunec prireditve je bilo odprtje likovne razstave ustvarjalke Vide Praznik, ki jo je predstavila predsednica OZRK Novo mesto Mojca Špec Potočar in bo do konca marca na ogled v Humanitarnem centru.

Ustvarjalna pot Vide Praznik se je začela že pred dvema desetletjema, ko je segla po fotoaparatu in z njim na njej svojstven način »zapisovala« motive iz narave in okolja. Iz fotografij in hitrih skic so začele nastajati slike na platnu, grafike, v zadnjem času pa tudi akvarelne stvaritve. V njenih delih je čutiti premišljene ekspresivne poteze. Vedno bolj jo privlači ustvarjanje z barvami. Med iskanjem poti in sredstev za izražanje se je najprej spopadla s pastelnimi kredami, vendar le krajši čas. Na začetku njenega likovnega raziskovanja si je pomagala z literaturo in eksperimentiranjem. Pridružila se je Likovnemu kulturnemu društvu Mavrica iz Novega mesta.

‹ nazaj

Galerija (6)

rk-10
rk-11
rk-12
rk-13
rk-14
rk-15

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava