kronika

Lažna humanitarca. Rekorder napihal tri promile

9.2.2016 | 14:40 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Sevniški policisti so včeraj dopoldan prejeli klic o sumljivih osebah, ki naj bi v Boštanju zbirale prostovoljne prispevke. Na podlagi opisa neznancev in vozila so jih krški policisti izsledili in ugotovili, da gre za dva državljana Romunije, ki sta brez ustreznih dovoljenj zbirala prostovoljne prispevke, menda namenjene invalidnim otrokom. Zaradi kršitev so jima izdali plačilni nalog.

V nesrečah poškodovana kolesarja

Med Semičem in Ručetnjo vasjo je po ugotovitvah črnomaljskih policistov povzročila 24-letna voznica avtomobila, ki je izsilila prednost mladoletnemu kolesarju, ko je zavijal levo. Lažje poškodovanega kolesarja so minulo soboto oskrbeli v bolnišnici, danes med drugim poročajo s PU Novo mesto.

Policisti iz Dolenjskih Toplic so istega dne prejeli klic o prometni nesreči z udeležbo kolesarja v kraju Žvirče. 26-letnemu kolesarju so lažje poškodbe glave oskrbeli v bolnišnici. Policisti so ugotovili, da je kolesar izgubil oblast nad kolesom in padel zaradi neprilagojene hitrosti.

Zasegli avtomobil

Policisti so minuli petek zvečer med kontrolo prometa pri Dobruški vasi ustavljali voznika avtomobila Opel astra. Kršitelj njihovih znakov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo. Policisti so mladoletnega kršitelja izsledili in ugotovili, da je vozil neregistriran avtomobil in nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so začasno zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V Črnomlju ustavili voznika z več kot tremi promili alkohola

Črnomaljski policisti so v soboto popoldan med kontrolo prometa v Črnomlju ustavili 23-letnega voznika avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 1,53 miligrama alkohola (3,18 g/kg). Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Obe povzročiteljici nesreč vozili pijani

Novomeški policisti so v noči na petek posredovali zaradi prometne nesreče v Novem mestu. Ugotovili so, da je voznica avtomobila zaradi nepravilnega premika trčila v drug parkiran avtomobil. Povzročiteljica nesreče je imela v litru izdihanega zraka 0,81 miligrama alkohola. Policisti so ji zaradi kršitev izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

Sinoči okoli 23. ure so prejeli klic še zaradi prometne nesreče pri Otočcu, kjer je voznica avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom in trčila v drevo in ograjo. Povzročiteljica nesreče je imela v litru izdihanega zraka 0,43 miligrama alkohola.

Ovadili nasilneža

Črnomaljski policisti so v soboto popoldan posredovali zaradi nasilja v družini. Ugotovili so, da je 58-letni nasilnež, ki je bil pijani, v Črnomlju izvajal fizično in psihično nasilje nad ženo. Izrekli so mu prepoved približevanja žrtvi zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njeno življenje, osebno varnost in svobodo. Ovadili ga bodo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Kradli gorivo, denar, orodje

Na parkirnem prostoru v Dolenjem Kronovem so praznični konec tedna neznanci vlomili v rezervoarje treh tovornih vozil. Iztočili so okoli 500 litrov goriva in povzročili za 600 evrov škode.

Včeraj popoldan naj bi na Senovem nekdo iz stanovanjske hiše ukradel 2500 evrov. Okoliščine policisti še preiskujejo.

V okolici Trebnjega so prve dni februarja neznanci vlomili v štiri zidanice. Iz treh niso ničesar odnesli, iz ene pa motorno žago, električno ročno orodje, posodo z gorivom, pijačo in prehrambene izdelke.

V Gorenji Stari vasi pri Šentjerneju je nekdo vlomil v dve zidanici in vzel glasbeni predvajalnik, več plastenk in pločevink pijače ter jedilni pribor. Povzročil je za okoli 2500 evrov škode.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava