novice

Dan odprtih vrat centrov za obveščanje

10.2.2016 | 16:15 | B. B.

V novomeškem centru za obveščanje (Foto: Lokalno.si, arhiv DL)

V novomeškem centru za obveščanje (Foto: Lokalno.si, arhiv DL)

Novo mesto, Brežice - Jutri bo mednarodni dan enotne evropske številke za klic v sili 112. Ta datum ni naključno izbran – zapišite datum 11. 2., zbrišite ločili in dobili boste 112. Klici na številko 112 so brezplačni, ljudem pa so na tej številki dosegljive nujna medicinska pomoč, pomoč gasilcev, nujna veterinarska pomoč ter pomoč gorskih, jamarskih in drugih reševalnih služb in policije.

Na številko 112 je mogoče poklicati na pomoč v vseh 28 državah članicah Evropske unije, v večini držav na Balkanu in v posameznih delih Rusije.

V vseh 13 regijskih centrih za obveščanje, ki v Sloveniji sprejemajo klice na pomoč, bo 11. februarja dan odprtih vrat. Na ta dan lahko centre obišče vsak, ki ga zanima, kako potekata sprejemanje klicev v sili in aktiviranje reševalcev.

"Tradicionalno vabimo predšolsko in šolsko mladino, ki si centre lahko ogleda med 9. in 11. uro, vsi ostali pa med 12. in 14. uro. Letos smo posebej povabili študente, predvsem tiste, ki so vključeni v mednarodno izmenjavo študentov Erasmus," so sporočili z republiške uprave za zaščito in reševanje.

Na območju širše Dolenjske in Posavja delujeta dva centra za obveščanje, novomeški na Seidlovi cesti 1, brežiški pa na Cesti svobode 15.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava