novice splošno

Dolenjski list: O nasilju na AP. Kam z Romi z Gmajne? Prepoved za kmete?

10.2.2016 | 17:20

Dolenjski list: O nasilju na AP. Kam z Romi z Gmajne? Prepoved za kmete?

Novi Dolenjski list med drugim poroča o Revozovih načrtih, negotovi prihodnosti Romov z Gmajne, sodnemu epilogu enega v vrsti najstniških pretepov na avtobusni postaji v Novem mestu,…

Novinarji Dolenjskega lista v novi številki predstavljamo načrte novomeškega Revoza, ki letos računa na 10-odstotno rast proizvodnje. Izvedeli boste tudi, kateri novi trgi se jim odpirajo.

Delovni čas za kmete?

Semiški občinski svetniki so potrdili spremembe odloka o javnem redu in miru in na ta način turistom, ki bivajo na turističnih kmetijah, omogočili več miru in tišine. Kako pa bo to vplivalo na kmečka opravila, kot so žaganje drv, košnja ali škropljenje posevkov? Bodo kmetje imeli odslej zapovedan delovni čas?

Stanovanjska soseska na Gmajni

Bodo v Krškem romske družine z Gmajne odstranili z buldožerjem? Lokalne oblasti obljubljajo, da ne. A zasebnik, ki je kupil zemljišče, kjer že desetletja bivajo Romi, je neomajen – na območju bo gradil stanovanjsko sosesko, romska bivališča pa je potrebno odstraniti.

Nasilje in kamere na AP

Na novomeški avtobusni postaji bodo dogajanje od prihodnjega tedna dalje snemale varnostne kamere. Na mestni občini upajo, da bodo pripomogle k večji varnosti obiskovalcev in da se ne bodo ponovili incidenti, kakršna je bila grožnja s smrtjo, ki epilog dobiva na sodišču.

Bi kamere potreboval tudi Sokolski dom, ki so ga v kratkem že tretjič oskrunili neznanci?

Kulturno ter hkrati šegavo in norčavo

Za nami je slovenski kulturni praznik, kako smo ga obeležili v naši regiji, boste našli v četrtkovem Dolenjcu, ki se je udeležil tudi vrste pustnih dogodkov in mogoče prav vas ujel v pustni opravi. Preverite!

Vse to in še mnogo več v sveži izdaji časopisa, ki vam lahko prinese lepo valentinovo nagrado. Romantično kopanje v dvoje. Če nam le pošljete fotografijo z osebo, ki jo imate radi, in priljubljenim Dolenjskim listom.

Četrtek je dan za Dolenjca!

‹ nazaj

Komentarji (2)

10.2.2016Ocenikmet 
Menda ja lahko lastnik s svojo zemljo razpolaga, ali kako ste si nekateri zamislili?
11.2.2016Ocenikmetica 
Semiški občinski svetniki imajo prav, saj itak ni nič od kmetije. Turizem, nove trgovine, propadanje tovarn nas bo rešilo. No da ne pozabim krast bo treba pa ne paštete ampak milijarde pa bomo imeli vsega.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava