kronika

Cesta čez Gorjance je bila zaradi snega zaprta

10.2.2016 | 15:15 | B. B.

Slika cestne kamere na Vahti ob 15.10

Slika cestne kamere na Vahti ob 15.10

Novo mesto - Zaradi močnega sneženja je na cesti Novo mesto-Metlika na Vahti od 15. ure popolna zapora prometa, poroča Prometno-informacijski center za državne ceste. Slika prometne kamere na Vahti kaže, da je tam obtičal tovornjak.

Dodano ob 16.15

Promet čez Gorjance je okoli 16. uri spet stekel.

Vreme sicer povzroča težave v precejšnjem delu države, dopoldne so na dolenjski avtocesti, med Mirno Pečjo in Drnovim, poročali o ledenem dežju.

Ponekod po državi, predvsem v južni Sloveniji, so zaradi padavin in nizkih temperatur ceste na posameznih odsekih lahko spolzke.

Arso je ob 13. uri izdal opozorilo glede naraščanja rek. Popoldan bodo naraščale Sava v srednjem in spodnjem toku, Kolpa in nekatere reke v vzhodni Sloveniji. Ponekod lahko pride do manjših razlivanj.

‹ nazaj

Komentarji (11)

10.2.2016 1 (1) (0)Ocenidd 
Dobro bi bilo, da mogoče prej preverite info....... Sem bil eden izmed tistih v koloni. Cesta ni bila zaprta zaradi snega ampak zaradi menda voznice passata z letnimi gumami, ki je omagala pred Vahto. Vsaj tako info je podal voznik, ki je bil tam blizu. Njej v zahvalo so zato obstali kamioni, ki niso mogli več speljati ......Ko sem šel mimo so nameščali verige...... Bila je izdatna nevihta snega, zato se kriviti ne da nikogar. Če bi bila primerno obuta, do tega ne bi prišlo. Niso vedno kamionarji krivi za vsak zastoj.
10.2.2016—   (1) (1)Ocenimoški 
Če bil moški v passatu zastoja nebi bilo.
10.2.2016 1 (1) (0)Ocenimiza22 
Ja,ja. Pa še kaj. Ženska za volanom je prehitela vse stoječe kamione, vendar se je morala ustaviti zaradi avta pred sabo. Potem pa dragi moški, speljite vi, če lahko. Urna voznica se je odmaknila na parking, in je takoj, ko je avtobus z verigami nekoliko razbil led na cesti odpeljala proti domu.
10.2.2016Ocenikorli 
šofer brez jajc,kura babja
10.2.2016Ocenimoški 
No včasi se pošteno nasmejem komentarjem. Smeh je pol zdravja.
10.2.2016Ocenijana 
Po kom bi" supermani" udrihali, če ne bi bilo žensk? Tudi na oni strani Gorjancev, od Dolenjski Toplic do Semiča je bila močna snežna ploha. Gost promet s tovornjaki in avtobusom. Tovornjak je omagal, pa je sedel za volanom šofer z jajci, (ne podcenjujem nikogar, samo v posmeh zgornjim pametnjakovičem) če se pelješ počasi gre,ko pa se ustaviš je težje, seveda je treba imeti zimsko opremo.
11.2.2016Ocenidd 
Kar se speljevanje tiče, če si imel zimske gume, za osebni avto ni bilo težav. Kakšen led in da je avtobus razbijal led ha ha, od kod pa to?? Ko so policisti naposled malo usmerjali in v eno smer spustili kolono iz NM, je bil passat te urne voznice, parkiran ob strani. Zakaj pa potem ni šla dalje, če je bila tako urna in tudi primerno obuta???.........Kot je povedal očividec, so urno voznico porivali, da je šla lahko s ceste dol s ceste. Kamioni, pa se niso mogli več premaknit, sploh šleper, ko je enkrat ustavil. Dol pri Lokvici sem potem že srečal plug..... Ne udriham po nikomer, saj znajo biti tudi moški leseni za volanom.... Take info je dal en voznik, ki je prišel iz metliške smeri, ker se ni vedelo ali naj obrnem nazaj ali še čakam v koloni.....
11.2.2016Oceniobčanka 
A ni normalno, da imate pozimi DOBRO in ne zdrsano zimsko opremo, vsak naj se zamisli nad svojimi sposobnostmi...si upaš voziti v vseh razmerah ali pa ne... če te je strah, ukrepaj, počakaj da se razmere izboljšajo. Menda vam je jasno, da je pozimi več možnosti, da vas v višjih legah lahko čakajo povsem drugačne razmere. Ob vsej tej tehniki, ki jo imate na razpolago... mislim predvsem na mobilne telefone, pa lahko stanje preverite kadarkoli, obstajajo strani s spletnimi kamerami in informacijami...
11.2.2016 1 (1) (0)OceniAsd 
Miza22 to si bila sigurno ti hahah ko si z letnimi gumami videla led in 10cm snega.
11.2.2016OceniPepca 
Dejstvo pa je, da so se vzdrževalci cest spet prepozno odpravili. Enako je bilo ob januarskem sneženju. Ni treba takoj plužit, samo posujejo naj cesto, pa bo že boljše. Tistim pa, ki se ob sneženju čez Gorjance odpravijo z letnimi gumami in naredijo zastoj, je potrebno zaračunat vse stroške, ki zaradi tega nastanejo. Naslednjo zimo se jim bodo zdele zimske gume zelo poceni!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava