kronika

Nesreči na spolzkih cestah; danes brez elektrike

11.2.2016 | 07:00 | M. K.

Nesreči na spolzkih cestah; danes brez elektrike

Včeraj ob 8.34 se je na avtocesti Obrežje – Ljubljana pri pokritem vkopu Karteljevo, občina Novo mesto, zaradi spolzkega cestišča osebno vozilo zavrtelo po cestišču in obstalo na prehitevalnem pasu. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali mesto nesreče in odklopili akumulator.

Ob 10.41 sta na cesti Budna vas-Srednik v občini Sevnica trčili osebni vozili. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje na vozilih, očistili motorne tekočine in nudili pomoč policiji in reševalcem. Reševalci NMP ZD Sevnica so poškodovani osebi oskrbeli in prepeljali v SB Celje.

V stanovanju onemogla oseba

Ob 16.46 so gasilci PGD Šentjernej posredovali v Volčkovi vasi, občina Šentjernej, kjer so s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, v katerem je bila onemogla oseba. Bolnega so reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Ob 20.25 so reševalci NMP Brežice posredovali v Mihalovcu, občina Brežice, kjer so nudili pomoč poškodovani občanki. Odplejali so jo v bolnišnico, podrobnosti niso znane.

Zagorel drog

Ob 8.13 je zagorel lesen drog električne napeljave v naselju Log, občina Sevnica. Gasilci PGD Boštanj so zavarovali kraj dogodka, usmerjali promet in pogasili požar. Posredoval je dežurni delavec Elektra Celje, ki je odklopil elektriko.

Danes brez elektrike

Distribucijska enota Novo mesto - nadzorništvo Novo mesto obvešča odjemalce, da bo danes:

- od 8.00 do 14.00 ure zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah motena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP SILOS STRAŽA;

- od 10.00 do 12.00 pa odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP VAVTA VAS.

Nadzorništvo Metlika obvešča, da bo danes od 9.30 do 11.30 zaradi del prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP KRUPA.

V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.

Nadzorništvo Krško okolica obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del prekinjena dobava električne energije na območju TP Veliki Trn 2 med 7.45 in 9.30 uro, na območju TP Košeni vrh med 10. in 11.30 uro, na območju TP Likov vrh med 12. in 14. uro in na območju TP Anovec med 11. in 14. uro; na področju nadzorništvo Krško mesto pa na območju TP Ivanjše Grič med 7.30 in 8.30 ter med 13.30 in 14.15 uro, na območju TP Male Vodenice med 7.30 in 8. ter med 14. in 14.30 uro.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava