posavje

Župan Molan v domu upokojencev

11.2.2016 | 17:15 | J. A., foto: Občina Brežice

Župan Molan v domu upokojencev

Brežice - Župan občine Brežice Ivan Molan se je na povabilo članov domskega pevskega zbora Žarek včeraj udeležil kulturne prireditve, posvečene Francetu Prešernu, ki so jo pripravili in izvedli stanovalci Doma upokojencev Brežice. Župan se je stanovalcem zahvalil za povabilo in jim čestital za vsebinsko bogato prireditev, so sporočili iz občine. Kot je povedala vodja enote mag. Valentina Vuk, so v domu ponosni na številne dejavnosti in prostovoljce, ki jih redno obiskujejo in bogatijo z različnimi dejavnostmi.

Kulturno-glasbeni program sta povezovali Veronika Bernot in Zofija Kebe, z recitacijami so se predstavili Bornislava Orehek, Julijana Rožman, Marija Mihelič in Franc Strašek. Med razmišljanji o Francetu Prešernu sta povezovalki programa prebrali zanimive odlomke domske kronike, ki jo je v času svojega bivanja v domu zapisovala Savica Zorko, ustanoviteljica brežiške knjižnice. Glasbeni program so pripravili člani domskega pevskega zbora Žarek, ob zaključku srečanja so župana Ivana Molana presenetili s pesmijo Kje je moj dom (Dobova, oj Dobova).

Od oktobra 2015 v brežiškem domu upokojencev deluje tudi program dnevnega varstva, kjer se lahko uporabniki vključujejo v dnevne aktivnosti (ročna dela, kulturne in družabne prireditve, skupinska telovadba, predavanja, sodelovanje v zboru, pogovorne skupine, zeliščarska delavnica, urice tujih jezikov, računalniški in bralni kotiček, ...).

Dnevno varstvo predstavlja vključenost uporabnikov v organizirano obliko bivanja in varstva, hkrati pa omogoča čim daljše bivanje v domačem okolju. Vključitev v program dnevnega varstva (tu sta na voljo ustrezna zdravstvena in socialna oskrba) je lahko občasna ali začasna, odvisno od potrebe in želje uporabnika, še dodajajo na občini.

‹ nazaj

Galerija (5)

Prireditev DU BreĹľice februar 2015_01
Prireditev DU BreĹľice februar 2015_02
Prireditev DU BreĹľice februar 2015_05
Prireditev DU BreĹľice februar 2015_07
upan Ivan Molan s pevskim zborom Žarek

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava