posavje

Informativni dan na Fakulteti za turizem - z dekanovim golažem

13.2.2016 | 11:40 | M. K.

Informativni dan na Fakulteti za turizem - z dekanovim golažem

Brežice - Letošnji informativni dan na Fakulteti za turizem Univerze v Mariboru je potekal nekoliko drugače. Bodoče študentke in študenti, ki so obiskali fakulteto v Brežicah, so se najprej zbrali na sedežu fakultete. Dijaki in dijakinje so prišli iz različnih koncev Slovenije, vse od Prekmurja do Dolenjske, nekaj pa jih je bilo tudi s Hrvaške, sporočajo s fakultete.

Najprej sta jih sprejela dekan izr. prof. dr. Boštjan Brumen in prodekanja za študijske zadeve doc. dr. Marjetka Rangus. Po predstavitvi študijskih programov, vpisnega postopka in dela študentskega sveta so se odpravili na ogled predavalnic, kjer so se udeležili tudi čisto pravih študijskih vaj. Pri predmetu menedžment človeških virov so izvedli nekaj vaj »timbildinga«, kot je reševanje gordijskega vozla in prenašanje hula-hop obroča. Nato so se vsi zbrani vrnili nazaj v avlo fakultete, kjer so jih že pričakali sedanji študenti turizma na bazarju fakultete. Pripravili so stojnice, na katerih so predstavljali študentsko življenje v Brežicah in možnosti bivanja, prehrane, prevozov in študentskih društev. Na stojnici mobilnost študentov so predstavili mednarodne izmenjave, študentke iz Hrvaške pa so govorile o svojih izkušnjah o študiju pri nas. Na naslednji stojnici so udeleženci spoznali ekskurzije, terenske vaje, žure in drugo obštudijsko dogajanje.

Iz fakultete so še sporočili, da je na koncu za vse lačne poskrbel dekan z dekanovim lignjevim golažem. ''Tako so bodoči študenti v sproščenem ozračju spoznavali svojo prihodnjo študijsko pot v turizmu'', so še dodali v sporočilu za javnost.

‹ nazaj

Galerija (5)

info dan FT_2016 3
info dan FT_2016 4
info dan FT_2016 5
info dan FT_2016 6
info dan FT_2016 7

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava