ostali športi

Maja končno zmagala tudi v svetovnem pokalu

13.2.2016 | 16:20 | I. V.

Najboljše tri na tekmi v Ljubnem - Sara Takanaši, Maja Vtič in Špela Rogelj (Foto: M24 Photo Agency)

Najboljše tri na tekmi v Ljubnem - Sara Takanaši, Maja Vtič in Špela Rogelj (Foto: M24 Photo Agency)

Maja Vtič med zmagovalnim skokom v Ljubnem. (Foto: M24 Photo Agency)

Maja Vtič med zmagovalnim skokom v Ljubnem. (Foto: M24 Photo Agency)

Ljubno - Mirnski orlici Maji Vtič je končno uspelo, kar je čakala vse odkar za točke svetovnega pokala v smučarskih skokih tekmujejo tudi dekleta - zmagala je na tekmi svetovnega pokala in, kar je še lepše, zmagala je na domači tekmi svetovnega pokala v Ljubnem, kjer slovenskim skakalkam do sedaj še ni uspelo uvrstiti se niti med najboljše tri.

Maja Vtič v svetovnem pokalu tekmuje že vse od začetka, pred tem pa je zelo uspešno nastopala, tudi ko so vse najboljše smučarske skakalke tekmovale  še v celinskem pokalu, kjer je bila tudi dvakrat najboljša, zato si je, logično, želela zmagati tudi v svetovnem pokalu, kjer se je do današnjem tekme v Ljubnem štirikrat uvrstila med najboljše tri, prvič pred dvema letoma v Hinzenbachu, in trikrat v letošnji sezoni, ko je bila decembra druga v Lillehammerju in druga in tretja v Zau na Japonskem.

Letošnjo sezono je začela izvrstno z drugim mestom v Lillehammerju in četrtim v Nižnem Tagilu. Zares ponesrečili sta se ji le obe tekmi v olimpijskem Saporu, kjer je bila 12. in 23., a je, da ima letos precej višje zastavljene cilje, pokazala že na drugem prizorišču japonske turneje v Zau s tretjim in drugim mestom, kar jo je pripeljalo na tretje mesto v skupnem vrtnem redu, kjer se je še utrdila s kar šestimi uvrstitvami tik pod oder za zmagovalke od četrtega do šestega mesta na tekmah v Oberstdorfu, Oslu in Hinzenbachu.

Danes je Maja v Ljubnem nastopila izjemno zbrano in trdno odločena, da se znova uvrsti vsaj na zmagovalni oder, da pa bo daleč najboljši smučarski skakalki današnjosti Japonski Sari Takanaši prizadejala letos šele drugi poraz, pa si Maja, kot je dejala po zmagi, pred tekmo ni upala niti zamisliti. A tokrat je bila odlična že v prvi seriji, ko je z 92,5 m dolgim skokom in lepim doskokom prevzela vodstvo in je nista prehiteli niti Irascko-Stolzeva niti Takanašijeva. Po prvi seriji je Maja vodila pred Takanašijevo, Avstrijko Chiaro Holzl in drugo Slovenko Špelo Rogelj na četrtem mestu. Druga Mirčanka, Majina klubska tovarišica iz smučarskega društva Zabrdje Eva Logar, je bila po prvi seriji 22.

Ko je v drugi seriji Rogljeva prevzela vodstvo, je bilo jasno, da so slovenske skakalke na domači tekmi prvič prišle med najboljše tri, ko pa je po prvi seriji tretjeuvrščena Holzlova ni prehitela, so domači navijači že začeli slaviti. Nato je Takanašijeva svoje delo opravila, tako kot zna, in prehitela Rogljevo, a njenih 91,5 m ni bilo dovolj za zmago. Maja Vtič je bila trdno odločena izkoristiti ponujeno priložnost, znova je, tako kot v prvi seriji, skočila 92,5 m daleč, dobila tudi zelo dobre ocene za slog in, ko se je na semaforju ob njenem imenu zasvetila številka 1, so jo oblile solze sreče.

Eva Logar je v drugi seriji napredovala za eno mesto in je bila na koncu enaindvajseta. Maja Vtič se je z zmago še utrdila na tretjem mestu v skupnem vrstnem redu, kjer jo od tretjeuvrščene Irashko-Stolzeve, ki je bila danes šele trinajsta, loči manj kot sto točk. Jutri bo v Ljubnem še ena tekma za svetovni pokal.

‹ nazaj

Komentarji (3)

13.2.2016 1 (1) (0)OceniMeta 
Bravo Maja!!!! Bravo MIrna!!! Bravo SD Zabrdje!!!!
13.2.2016OceniRST 
Tale Vtikačeva je pa na trofazni štrom prešaltala....
13.2.2016Ocenipolde 
Maja vse čestitka. CARICA.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava