kronika

Na avtocesti trčila plug in osebni avto

13.2.2016 | 18:05 | B. B.

Ilustrativna fotografija

Ilustrativna fotografija

Ob 8.44 sta na avtocesti A2 pri Stranju pri Škocjanu trčila osebni avto in plužno vozilo DARS-a. Pri tem je osebno vozilo na prehitevalnem pasu odbilo v odbojno ograjo, poškodovanih pa k sreči ni bilo. Gasilci GRC Novo mesto so pregledali kraj dogodka in prestavili poškodovano vozilo na odstavni pas. Obveščene so bile pristojne službe.

Ob  10.17 je na cesti od Pogancev proti Stranski vasi, občina Novo mesto, voznik s kombiniranim vozilom zapeljal s cestišča, pri tem je vozilo obstalo na boku. Gasilci GRC Novo mesto so vozilo izvlekli in postavili na cestišče. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Ob 7.37 je bila na območju občine Kostel zaradi poškodb na dveh daljnovodih motena oskrba z električno energijo. Dežurne službe Elektro podjetja težavo  odpravljajo.

‹ nazaj

Komentarji (5)

14.2.2016OceniDavid 
A se morda še kdo razen mene sprašuje, ke je plug sploh delal včeraj na cesti? Včeraj sem gledal okoli opoldneva, kako vrli CGP jevci plužijo cest sredi mesta. Kdor jr včeraj vsaj pogledal skozi okno, ve da o kaki potrebi po pluženju niti posipavanju sploh ni bilo nobene potrebe. Na cest ni bilo snega in temperature so bile nad ničlo. A mi zna kdo razložiti, zakaj je bilo to potrebno in ali se ta storitev morda celo plačuje? Resnično me te zadeve zanimajo, ker zelo pogosto opažam, da se opravljajo razna pluženja četudi ni sneg padal že dva dni. Toda tokrat je bila ta zadeva še bolj smešna in nerazumljiva saj o snegu ne bi sploh mogli govoriti.
14.2.2016OceniTudi jaz se čudim 
Včeraj so hiteli vsi po vrsti, tako CGPjevci, kot njihovi podizvajalci. Čemu so hiteli? Da se slučajno ne bi sneg stopil že pred zaključkom pluženja. Ja, seveda so te storitve plačane iz občinskega proračuna. Takšno ravnanje vzbuja velik dvom o poštenju in morebitnih navezah posameznih občianarjev z izvajalci. Ker obstaja možnost, da je šlo po v včerajšnjem primeru za namerno praznjenje občinske malhe. Ko snega praktično ni, zemlja je topla, zrak je topel, meteorologi pa napovedujejo da bo sneg takoj izginil, razen morda na Vahti cestarji nimajo kaj početi na cesti..
15.2.2016OceniSnegapani 
Navadna kraja in slepilni manevri. Tako sam vidim opisano stanje.
15.2.2016Ocenigoran 
Se strinjam, da je to prav bizarna zgodba. Le kaj si o tem misli župan?
15.2.2016OceniTomaž 
Na avtocesti trčila plug in osebni avto in to na dan ko snega sploh blu ni

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava