odbojka

Motiv je bil na strani Korošcev

6.3.2016 | 13:00 | STA

Motiv je bil na strani Korošcev

Ravne na Koroškem - Odbojkarji Fužinarja Metala so v tekmi 4. kroga zelene skupine 1. DOL za moške doma premagali Krko s 3:0 (21, 19, 22).

* Dvorana OŠ Prežihovega Voranca, gledalcev 70, sodnika: Kogler (Maribor) in Mesarič (Murska Sobota).

* Fužinar Metal: Stravnik 6, M. Jež 5, Lednik, Šavc, Ranc, Borko 3, Tomaž 8, J. Jež 12, Maklin, Valentan 7, Libnik, Tisovnik.

* Krka: Brulec, Ožbalt, G. Erpič 5, Vrhovšek 6, U. Erpič 2, Vesel, Drobnič 13, Pucelj 1, Bregar 2, Klobučar, Turk 9, Plot.

Odbojkarje Fužinarja so mnogi že pred časom odpisali, a Korošci so se dvignili od "mrtvih" in v zadnjem času kažejo odlične predstave, dobro tudi izkoriščajo, da ekipe proti njim ne igrajo z vsemi najboljšimi možmi. Tokrat je Dolenjcem manjkal Martin Kosmina, zagotovo pa to ni bil glavni razlog, da so Ravenčani prišli do tretje zaporedne zmage, s katero spet lahko glasno razmišljajo o obstanku, o katerem bo bržkone odločil medsebojni obračun z Žirovnico.

Krka, ki si je obstanek že zagotovila, bi bila v normalnih okoliščinah vsekakor favorit, saj je Fužinar v letošnji sezoni premagala že petkrat, a motiv je bil tokrat debelo na strani Korošcev, kar so dokazali na igrišču. Za zmago so potrebovali le dobro uro igre. Gostje tokrat niso bili dorasli tekmec, kajti privoščili so si veliko napak, posebej niso bili dovolj natančni pri izvajanju akcij.

Ravenčani so prvi niz dobili gladko in brez težav. Vseskozi so imeli pobudo, po prednosti s 14:7 in nato 16:9 ob drugem tehničnem odmoru niso popuščali, izkazali so se zlasti z uspešnimi napadi, posebno kapetan ekipe Jure Jež. Niz so dobili s 25:21, po izidu 24:18 so gostom dovolili, da nekoliko omilijo poraz.

Tudi v drugem nizu so domači igrali zbrano in odločno, po uspešnih napadih predvsem Mateja Tomaža in Jureta Ježa vseskozi vodili s štirimi do šestimi točkami razlike. Največjo prednost pa so imeli gostitelji v končnici niza, ko so povedli z 21:14, predvsem zaradi slabšega sprejema in neuspešnih napadov gostujočih igralcev.

Tretji niz so malce bolje začeli gostje, kajti po napakah, zlasti slabših sprejemih in neuspešnih napadih igralcev koroškega kluba, so vodili, a samo do izida 7:5. Domači so hitro izenačili, nato pa prešli v minimalno prednost, ki so jo držali do končnice. V njej so po zaslugi Denisa Valentana in Jureta Ježa povedli s 24:21, kar je bilo dovolj za zmago.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava