atletika

Začenja se nova sezona Tekov Dolenjske

31.3.2016 | 11:25 | B. B.

Foto: I. V., arhiv DL

Foto: I. V., arhiv DL

Novo mesto - V soboto, 9. aprila, se bo s prireditvijo Park tek v športnem parku Loka v Novem mestu začela 16. sezona Tekov Dolenjske. V pokalno tekmovanje se je letos vključilo kar 22 organizatorjev iz cele dolenjske regije, Posavja in Bele krajine.

Tekači, otroci in pohodniki bodo za priznanje morali sodelovati na vsaj dvanajstih prireditvah, letošnja novost je ta, da skupnega točkovanja po kategorijah ne bo, s čimer bodo posamezni organizatorji prireditev imeli več svobode pri postavljanju kategorij na svojih prireditvah. Skupno točkovanje pokala bo tako le v absolutni moški in ženski kategoriji.

Tekov Dolenjske se letno udeleži kakih 5.000 udeležencev, preizkušnje, ki so razpršene po različnih manjših in večjih krajih, pa so primerne tako za začetnike kot za izkušene tekače.

Vse informacije o prireditvah so podane na spletni strani društva Marathon Novo mesto ali na FB strani Teki Dolenjske. Po Park teku bodo Teki Dolenjske v Novem mestu tudi naslednji konec tedna, ko bo v nedeljo, 17. aprila, na Glavnem trgu start 17. Novomeškega teka.

Razpored vseh prireditev najdete v biltenu v priponki.

Teki Dolenjske 2016[.pdf](3 MB)

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava