kočevsko-ribniško

Občine se za Rome trudijo, država naredi premalo

8.4.2016 | 12:10 | M. L.-S.

Osredja prireditev Zveze Romov za Dolenjsko ob svetovnem dnevu Romov je potekala v Kočevju. (Foto: M. L.-S.)

Osredja prireditev Zveze Romov za Dolenjsko ob svetovnem dnevu Romov je potekala v Kočevju. (Foto: M. L.-S.)

Kočevje - V počastitev današnjega svetovnega dneva Romov, ki ga praznujejo 8. aprila od določitve tega datuma na prvem svetovnem kongresu Romov leta 1971 v Londonu, je Zveza Romov za Dolenjsko pripravila osrednjo prireditev v Kočevju. Zbrane v športni dvorani, med katerimi so bili poleg Romov tudi predstavniki lokalne skupnosti, policije, sodstva in javnih zavodov, sta nagovorila kočevski župan Vladimir Prebilič in podpredsednik Zveze Romov za Dolenjsko Zvonko Golobič, slavnostna govornica pa je bila varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer.

Nussdorferjeva je poudarila, da mnogi Romi še vedno živijo brez vode in elektrike, da se občine trudijo reševati probleme Romov, da pa premalo za to naredi država.

Osrednji program sta povezovala Liljana Tudija in Bogdan Miklič, sicer predsednik Zveze Romov za Dolenjsko, bil pa je v znamenju glasbe in plesa, za kar so poskrbeli romski pevci in plesalci.

Razmišljanje Zveze Romov za Dolenjsko ob današnjem prazniku o prihodnosti romske skupnosti v Sloveniji si lahko preberete v priponki spodaj.

‹ nazaj

Galerija (15)

rompom001
rompom002
rompom003
rompom004
rompom005
rompom006
rompom007
rompom008
rompom009
rompom010
rompom011
rompom012
rompom013
rompom014
rompom015

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava