kolesarstvo

David Per do zmage kariere v Belgiji

9.4.2016 | 20:00 | M. M.

David Per (Foto: arhiv DL)

David Per (Foto: arhiv DL)

Bruselj, Novo mesto - Enaindvajsetletni David Per iz Kronovega pri Novem mestu je zmagal na eni najprestižnejših dirk na svetu do 23 let. Na dirki Ronde van Vlaanderen, ki šteje za svetovni pokal, je postal drugi slovenski zmagovalec po letu 2010, ko je na dirki po Flandriji v Belgiji zmagal Marko Kump. Zmaga v Belgiji je njegov daleč največji uspeh v karieri.

David Per (Adria Mobil), ki je še pred tekmo dejal, da si jo je izbral kot glavni cilj prvega dela sezone, je nastopal za slovensko reprezentanco. Na dirki je nastopila večina najboljših kolesarjev do 23 let.

V zaključnem sprintu sedmerice je bil Per nepremagljiv. "Zelo sem vesel zmage. To dirko sem imel v glavi že vse od začetka sezone, zmeraj mi je bila nekaj posebnega. Sem tudi takšen tip kolesarja, ki mu take dirke ustrezajo. Napadel sem zadnjih 30 km na vrhu zadnjega klanca v krogu. V ospredju nas je ostalo sedem in uspelo nam je zadržati minimalno prednost do cilja. Končno se mi je izšel tudi sprint in uspelo mi je doseči najlepšo zmago v karieri," je dejal Per po dirki, je poročala STA.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava