avto moto

Dirko odplaknil dež

9.4.2016 | 21:00 | Mitja Pungarčič/Mediamark

Denis Štojs (Foto: J. S., arhiv DL.si)

Denis Štojs (Foto: J. S., arhiv DL.si)

Ljubljana - Zaradi včerajšnjega in današnjega dežja je bila dirka skupnega državnega prvenstva posameznikov Slovenije in Hrvaške na stadionu Ilirija v Ljubljani žal odpovedana. Rezervni termin bo komisija za speedway pri AMZS določila naknadno. Naslednja dirka tega prvenstva bo tako po koledarju šele 16. junija na domači stezi povratnika Aleksandra Čonde v Lendavi. Odpoved gre povsem na roko prav njemu, saj po nepričakovani vrnitvi na ovale tokrat, kot je dejal sam, še ni bil stoodstotno pripravljen. Po sili razmer mu je sedaj podarjena lepa priložnost, da se dobro pripravi za nastop na domači stezi.

Prav nasprotno pa velja za selektorja Francija Kalina in člane komisije za speedway, ki bodo sedaj morali določiti, kdo od slovenskih tekmovalcev bo dobil posebno povabilo organizatorja na uvodni dirki serije Speedway Grand Prix, ki ga bo 30. aprila gostil stadion Matije Gubca v Krškem. V kolikor bodo upoštevani dosedanji rezultati, bo povabilo dobil dirkač domačega društva AMD Krško Denis Štojs, mesto prve in druge stezne rezerve pa si bosta zagotovila mladinca Žiga Kovačič KST in Nick Škorja AMTK Ljubljana. Najkrajšo bo verjetno v tem primeru potegnil drugi voznik AMD Krško Matic Ivačič, ki mu je na njegovo nesrečo na prvi dirki državnega prvenstva v Krškem že na treningu odpovedal poslušnost boljši od motorjev in je dirko moral odpeljati na rezervnem. To se je poznalo tudi pri rezultatu. Danes, ko bi imel priložnost popraviti rezultat, pa mu je zagodlo muhasto vreme. Kljub temu Ivačič verjetno ne bo metal puške v koruzo, saj je pot do konca sezone še dolga in priložnosti za dokazovanje bo še veliko.

‹ nazaj

Komentarji (1)

9.4.2016Oceninn 
Motor mora bit dobr nastavljen, pa "rezervni" pri takih amaterjih ni nič slabši on prvega. To je bolj predsodek v glavi in material za izgovore.....

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava