avto moto

Zmaga z Michekom na Češko, Irt drugi, Žitnik do prvih točk

11.4.2016 | 08:35 | Tekst in foto: Mitja Pungarčič/Mediamark

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Zabok - Evropsko prvenstvo razreda »Open« se je po Brežicah nadaljevalo v hrvaškem Zaboku. Po dveh vožnjah je na dirki slavil Čeh Martin Michek, pred tokrat našim najboljšim predstavnikom Petrom Irtom, tretje stopničke pa se je veselil še en češki tekmovalec Petr Bartoš. Med deseterico sta dirko končala še dva Slovenca, in sicer Toni Mulec in Luika Kuntnar. Član AMD Brežice Matic Žitnik je tokrat prvič v karieri vknjižil točke v Evropskem prvenstvu.

Prvo vožnjo je dobil sicer Irt, pred Michekom in Bartošem, v drugi pa je Irt po nekoliko slabšem štartu lovil zaostanek za ostalimi in se prebil vse do drugega mesta. Michek je bil v tej drugi vožnji zanj premočan. Obe vožnji, kakor tudi razpored v skupnem seštevku so pripadli Batošu.

Član AMD Brežice Matic Žitnik, ki je od letos voznik v Gerčarjevi ekipi 62 Motosport, je že na svoji drugi dirki EMX vknjižil svoje prve točke. Na prvi dirki pred tednom dni na Prilipah mu sicer ni šlo vse po načrtih, a se je dvajsetletnik doma iz Brestanice v tednu dni še nekoliko bolje pripravil in vknjižil svoje prve točke. To mu je uspelo v drugi vožnji, v kateri je zasedel 18. mesto in za to prejel dve točki. Vidno zadovoljni so bili tudi člani AMD Brežice s predsednikom Jankom Slopškom na čelu , ki so si prišli ogledat bližnjo dirko v Zaboku.

‹ nazaj

Komentarji (1)

12.4.2016Ocenigledalec 
"Obe vožnji, kakor tudi razpored v skupnem seštevku so pripadli Batošu." pred tem ste napisali, da je dobil eno vožnjo Irt, drugo Michek...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava