košarka

Košarkarji Krke prvaki s samimi domačimi igralci

11.4.2016 | 12:10 | I. Vidmar

Naslov mladinskih državnih je dobra popotnica  za nadaljevanje športne poti. Ljubitelji košarke v Novem mestu si  želijo, da bi vsaj nekateri od teh fantov v prihodnjih letih nosili tudi  dres članske vrste Krke. (Foto: Aleš Fevžer)

Naslov mladinskih državnih je dobra popotnica za nadaljevanje športne poti. Ljubitelji košarke v Novem mestu si želijo, da bi vsaj nekateri od teh fantov v prihodnjih letih nosili tudi dres članske vrste Krke. (Foto: Aleš Fevžer)

Novo mesto - Mladinci novomeškega košarkarskega kluba Krka Telekom so včeraj v Domžalah v finalu državnega prvenstva s 66:52 suvereno ugnali laški Zlatorog in po enem letu prekinitve osvojili nov naslov prvaka, ki pa ima za novomeško vrsto še posebno težo.

Za razliko od nekaj zadnjih let, ko se je Krki že med mladinci priključila vrsta mladinskih reprezentantov iz drugih slovenskih klubov in tujine, pa jim kdaj kljub temu tudi ni uspelo zmagati, je tokrat Krka do naslova prišla z ekipo, v kateri igrajo izključno domačini pa še trener, ki jih vodi, je domač - Simon Petrov.

Zmaga Krke je bila za marsikoga presenečenje, saj so novomeški mladinci po prvem mestu brez poraza v prvem delu prvenstva v skupini 3A v drugem delu v ligi osmerice najboljših izgubili kar šest od štirinajstih tekem. Vendar so mladi Novomeščani, ki skupaj igrajo že od predšolskih let, na finalnem turnirju v Domžalah dali vse od sebe, v polfinalu s 73:69 premagali Union Olimpijo, za katero je igral tudi obetavni petnajstletni Novomeščan Nik Dragan, sicer najboljši strelec Olimpijine kadetske vrste, ter v finalu še Zlatorog.

Od košarkarjev Krke so na finalni tekmi največ točk dosegli: Marinč 20 (9 skokov) ter Šteblaj, Šiška in Jeseničnik po 9. Na tekmi za tretje mesto je Union Olimpija premagala Grosuplje.

V prvo peterko finalnega turnirja sta bila od Krkinih košarkarjev izbrana Klemen Kužnik in Aljaž Marinč, ki je bil razglašen tudi za najkoristnejšega igralca turnirja.

‹ nazaj

Galerija (3)

MLADINCI PRVAKI  47
MLADINCI PRVAKI  57
MLADINCI PRVAKI

Komentarji (2)

13.4.2016Ocenibasket 
Iskrene čestitke fantom za odlično sezono, za pokazano odnos in s tem prikazano igro na zaključnem turnirju. Marsi komu so pokazali, da so dobro delali tako trenerji kot igralci in se dokazali brez velikih imen in domačimi močmi. Upam, da ne bo preveč foušarije!!
13.4.2016OceniChe Guevara 
Čestitke, vendar kaj je to posebnega če so z samimi domačimi postali prvaki? tako bi moralo biti vsako sezono menda ali kako? Stric Cola dnar pa temnopolte gringote v Nm ki se bodo lokalpatritsko postarali za naslov prvaka svojega žepa...hmm? Bi moralo biti tako? Nič več jasno kaj se hoče s tem povedati...vsekakor pa čestitke domači ekipi!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava