ostali športi

Krkaš Jorgić na olimpijske igre?

12.4.2016 | 14:05 | M. M.

Darko Jorgić (Foto: NTK Krka)

Darko Jorgić (Foto: NTK Krka)

Novo mesto - Med kandidati za OI so na letošnjem najpomembnejšem turnirju ob članu novomeške NTK Krka Darku Jorgiću tudi Bojan Tokić, Jan Žibrat in članica slovenske ženske reprezentance Alex Gal. V Halmstadu na Švedskem je, kot so sporočili naši predstavniki, vse nared za enega res večjih turnirjev na evropskih tleh v zadnjih letih. Na kontinentalnih kvalifikacijah za neposredno uvrstitev na olimpijske igre se je že začelo boriti 155 igralcev in igralk, v Brazilijo se jih bo uvrstilo le 20. Turnir bo res močan, saj so se na njem zbrali skoraj vsi najboljši evropski igralci namiznega tenisa. Namiznoteniški dogodek na Švedskem bo trajal do sobote.

Darko Jorgić igra v skupini 12. V srečanju, ki se je končalo pred kratkim, se je pomeril s favoriziranem Portugalcem, Joao Geraldom. Začel je presenetljivo dobro, v setih povedel z 2:1, nato pa je izkušenejši igralec prevzel vajeti v svoje roke in ugnal mladega tekmeca z 2:4 (8, -3, 6, -5, -3, -5). Popoldan se bo Jorgić pomeril z Ukrajincem Yaroslavom Zhmudenkom, jutri pa še s Švicarjem Lionelom Webrom. Še podatek o igrah najboljšega slovenskega igralca. Bojan Tokić igra v 5. skupini. V srečanju s Slovakom Bae Heikom je veljal za favorita, a izgubil 1:4. Popoldan igra z Luksemburžanom Ericom Glodbom, jutri pa z Belgijcem Robinom Devosom, so sporočili iz NTK Krka.

V vodstvu kluba so z Jorgićevo uvrstitvijo na letošnji najpomembnejši turnir v Evropi zelo zadovoljni. Za mladega igralca je to dokaz, da je na pravi poti do še boljših rezultatov, kar je dokazal tudi v današnjem srečanju proti Portugalcu. V tem dvoboju je v bistvu zmagala izkušenost.

Na vprašanje, ali ga vidijo na olimpijskih igrah, pa je njihov odgovor previden: “Pri igralcu Darkovega kova je vse možno!”

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava