rokomet

Rokometaši Ribnice tretji v pokalnem tekmovanju

17.4.2016 | 18:15 | M. Ž., STA

Foto: I. V., Arhiv DL

Foto: I. V., Arhiv DL

Ribnica - Rokometaši Rika Ribnice so v tekmi za tretje mesto na zaključnem turnirju pokala Slovenije po podaljšku premagali Trimo Trebnje s 35:29. Ribnica, ki je v polfinalu po hrabrem boju izgubila z 18-kratnimi pokalnimi prvaki iz Celje, je do zmage prišla po dobri predstavi v drugem polčasu in nato dodatnih desetih minutah.

V prvem delu so imeli Trebanjci vse pod nadzorom (8:4) in še v 40. minuti so vodili z 21:16. A tu so se gostitelji zaključnega turnirja prebudili in ob pomoči domače publike naredili preobrat. Najprej so prednost znižali z delnim izidom 3:0, deset minut pred koncem pa so bili že pri izenačenju 23:2). V napeti končnici rednega dela bi lahko obe moštvi prišli do zmage, vendar so gostje v svojem zadnjem napadu zapravili žogo, za zmago Ribnice po šestdesetih minutah pa je bil premalo natančen Nik Henigman.

V podaljšku je bila motivirana Ribnica vseskozi v vodstvu. Po petih minutah je bilo 31:28, končalo pa se je z najvišjo prednostjo katere koli ekipe na tekmi 35:29.

Finale med Koprom 2013 in Celjem Pivovarno Laško se je začelo ob 18. uri.

* Športna dvorana, gledalcev 500, sodnika: Turnšek (Celje), Kavalar (Zagorje).

* Riko Ribnica: Perovšek, Leban 8 (1), Fink 4, Celminš 6, Klarič, Grebenc 3, Knavs, Henigman 7, Skušek, Pucelj 2, Petek, Nosan 3, Kljun, Batinič, Atanasov, Košmrlj 2.

* Trimo Trebnje: Djurdjević 5 (5), Florjančič 1, Murčehajić 4, T. Grandovec 2, Skol, Kotar, Sušin 8, Potočnik 7, Udovič, Sašek 2, Pernovšek, M. Grandovec, Mlakar, Mikec, Brana, Urbič.

* Sedemmetrovke: Riko Ribnica 1 (1), Trimo 5 (6).

* Izključitve: Riko Ribnica 6, Trimo 10 minut.

* Rdeči karton: /

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava