Costello prodali arabskemu Ardeya Globalu

21.4.2016 | 11:05

Arabski kupec je poravnal celoten dolg Costelle. (Foto: M. Ž. arhiv DL)

Arabski kupec je poravnal celoten dolg Costelle. (Foto: M. Ž. arhiv DL)

Kostel - Predstavniki družbe s sedežem v Združenih arabskih emiratih so včeraj podpisali sporazume za končanje nakupa 100-odstotnega lastniškega deleža v kostelski družbi Costella, ki polni vodo s to blagovno znamko. Kupec je plačal kupnino in poravnal celoten dolg te družbe, vključno z njenimi obveznostmi do lizinških družb in države.

Iz Costelle so sporočili, da namerava novi lastnik v kratkem poravnati tudi vse njihove preostale odprte obveznosti, hkrati pa bo Costelli omogočil prodor na tuje trge, ki jih zaradi finančnih omejitev ta družba doslej ni mogla doseči.

S spremembo lastništva so Costellina last postali tudi vsi stroji in stavba s polnilnico, ki je bila do zdaj v lasti lizinške družbe. Koncesija za črpanje iz vodnega vira, ki je državna last, pa ji bo omogočila opazno okrepitev lastne proizvodnje.

"S Costello imamo dolgoročne načrte, v prihodnosti pa nameravamo še dodatno okrepiti prisotnost družbe na slovenskem trgu brezalkoholnih pijač. Hkrati podpiramo tudi ambicije uprave za prodor na tuje trge, predvsem v Severno Afriko in Bližnji Vzhod," je ob sklenitvi dogovora o nakupu povedal lastnik Ardeye Global, poslovnež Ali Al Ameri.

Ocenil je tudi, da je blagovna znamka Costella izredno dobro prepoznavna in uveljavljena. Voda, ki jo polnijo v Kostelu, pa je po njegovem najvišje možne kakovosti.

Napovedal je še, da nameravajo Costello finančno podpreti pri razvoju v mednarodnega proizvajalca naravne mineralne vode in brezalkoholnih pijač. "Z izvedeno finančno sanacijo bodo v Costelli zagotovljena tako sedanja kot tudi prihodnja delovna mesta," je še dejal Al Ameri.

Po besedah direktorja Costelle Luke Velepiča je bila družba predolgo v težkem finančnem položaju, z novim lastnikom pa je dobila novo priložnost za rast in razvoj. Ker niso imeli finančno močnega lastnika, številnih ambicioznih priložnosti niso uspeli uresničiti, je še pristavil.

Kot menijo v družbi, bo celovita finančna sanacija Costelle pozitivno vplivala tudi na lokalno skupnost, ki lahko v prihodnje računa na višja nadomestila. Sedež Costelle pa bo ostal v Sloveniji, kjer bo družba tudi plačevala vse davke in druge prispevke.

Costella sicer na trgu nastopa s 13 izdelki, ki so prejeli več kot 40 domačih in mednarodnih nagrad. Poleg naravne mineralne vode Costella polnijo še vode različnih okusov, športno pijačo in pijačo za otroke. Naravno mineralno vodo Costella črpajo iz izvira na obrobju kočevskega pragozda, so še zapisali v družbi.

STA

Komentarji (8)

26.4.2016 2   (2)   (0)   OceniHarmonikar BRigadir 
Zatu smo se vendar boril. Zato je naš Tone jurišal 10 dni neprekinjeno. Med vojno bi tisti avto Saratoga znal povedati kater bejbe so se prevažale na zadnjih zicih.
26.4.2016 4   (4)   (0)   OceniSamo vprašam .... 
Prodaja se nacionalno bogastvo Slovenije. Pitna voda, last vseh slovenskih državljanov. Arabcem, muslimanom ... Kje ste zdaj verni " slovenski rodoljubni prižigalci sveč" ?? A bodo vaši farji požegnal nove lastnike?Ki bodo nedvomno razširjali stekleničenje vse do presušitve izvira in slapa Nežica?
26.4.2016 1   (1)   (0)   Ocenižalostna 
Moj bog, kaj počenjamo v Sloveniji? Prodajamo naravno bogastvo, ki vre deviško čisto iz naše zemlje... Arabcem... kljub vsem zagotovilom,, kako bodo poravnani vsi dolgovi, kako se bo vse razvijalo, plačevalo davke Sloveniji, kljub vsemu je to razprodaja našega, narodnega bogastva... to se ne bi smelo zgoditi... in kje so zdaj zagovorniki slovenstva in goreči domoljubi? Tiho so kot r... kdaj bo na razprodaji Kolpa????
26.4.2016OceniResnica 
žalostna - kdaj bomo na vrsti državljani? To me še bolj skrbi .... Narodnega bogastva in nacionalnega gospodarstva praktično ni več....
26.4.2016 1   (1)   (0)   Ocenijost 
Živel Jonša in njegovi pajdaši! Živela samostaojna slovenija in beliči naši skupi z lunimi našmi Argentintinci ! :):) Najjači smo.še kiklco prodala bom za dolarčke vse dala bom, ne grem ne grem ne grem ne grem domu.kjes pa duma deklina?
2.5.2016 1   (1)   (0)   OceniMaćek 
Mislim, da bodo avijoni in ladje za Argentino spet polni in to zelo kmalu!!! Qua pa dela armadni general Tonek in njegov MO RIS, a se ne bo uprl temu početju??!!
2.5.2016OceniJež 
Ma kakšne ladje in avioni. Najprej na hitri tečaj k Strelu, pol pa ruksak s Cvičkom in pol štruce na hrbet pa plavat;-))! Komur uspe, uspe :-))!
25.6.2016 1   (1)   (0)   OceniUH-Me piš 
Zanimivo.Kaj je imel z Costello ,,Jonša,, ali Krkovič ter njegov avto? en velik NIČ. namesto da bi popljuvali tiste ki so vodili to podjetje z direktorjem na čelu in lastnike se spravljate na ljudi ki z tem niso imeli nič in še neke domobrančke nosite naprej-namesto da bi z prstom pokazali na tedanje vodstvo podjetja ki je bilo totalno nesposobno pri trženju te vode. Če bi bili oni sposobni do propada ,,firme,,ne bi prišlo in tudi do prodaje le te-tako pa.......

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava