bela krajina

Anja odhaja na operacijo; v soboto dobrodelna tekma

21.4.2016 | 14:50 | J. A.

Anja zbira denar za operacijo.

Anja zbira denar za operacijo.

Srednja vas pri Semiču, Novo mesto - Pred slabim tednom je Belokranjka Anja Zemida, ki študira v Ljubljani, na facebooku objavila svojo zgodbo, v kateri je opisala, kako je zbolela za meningitisom, hkrati pa so ji v središču možganov odkrili zelo veliko cisto pinealne žleze.

"Stvari se vse do danes žal niso izboljšale. Poleg bolečin v mišicah, kosteh se srečujem s slabo koncentracijo, kronično utrujenostjo, glavoboli, slabostjo, zamegljenim vidom in tako naprej. Cista leži v samem središču možganov, kjer se nahajajo pomembne funkcije za delovanje človeka, zato grozi mojemu zdravju in dejstvo je, da mora ven iz moje glave, saj je že tako velika, da lahko v nadaljnje povzroči resne probleme.

Odločila sem se, da stopim korak naprej in zadevo prevzamem v svoje roke. Čim prej moram priti do želene operacije, ki mi bo omogočila normalno in zdravo življenje. Operacijo mi lahko opravi priznani strokovnjak iz Nemčije. Operativni poseg je predviden v začetku junija, zanj pa moram odšteti 25.000 evrov. Ker sama na žalost nimam takšnega zneska, sem se odločila, da bom denar zbirala po tej poti."

Na njeno prošnjo so se med prvimi odzvali pri Medobčinskem društvu invalidov Novo mesto in Društvu prijateljev mladine Črnomelj in odprli računa, kjer se zbirajo denar, namenjen izključno njeni operaciji.

Medobčinsko društvo invalidov, Rozmanova ulica 32A, 8000 Novo mesto

Davčna: 54657822 niso davčni zavezanci

IBAN SI56 6100 0000 8803 679 DELAVSKA HRANILNICA d.d.

Sklic 00 03062016

Namen: za Anjo

ali

Društvo prijateljev mladine Črnomelj, Grajska cesta 39, 8340 Črnomelj

Davčna: 50876007, niso davčni zavezanci

IBAN SI56 0243 0001 6581 518, NLB d.d.

Namen: za Anjo

"Dragi ljudje, dobri ljudje! Hvaležna bom za vsak vaš prispevek. S prispevkom mi boste pomagali k boljšemu, lepšemu in bolj veselemu življenju.Prosim vas, da mojo zgodbo delite tudi med svoje prijatelje in mi tako pomagate, da zberem dovolj sredstev za operacijo, ki mi bo vrnila zdravje in moje staro življenje. To je življenje, o katerem sanjam danes," tako je zapisala na facebooku.

Dobrodelna tekma

Njena zgodba je zajela Slovenijo in v teku so številne akcije, da bi 23-letnica čim prej zbrala potrebni denar za operacijo. Med drugim rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka v soboto vabijo na dobrodelno tekmo z velenjskim Gorenjem, ki si z aktualnimi državnimi prvaki, ekipo RK Celje Pivovarna Laško trenutno deli vrh prvenstvene lestvice..

"Krkaši obljubljajo, da bodo, ne glede na trenutni položaj na lestvici, naredili vse, da presenetijo Velenjčane in pokažejo svoj maksimum. Skratka, izračun za preboj med šest najboljših ekip je še vedno možen in je sila preprost- premagati Gorenje. Možnosti so minimalne, je pa v športu s kančkom sreče možno prav vse, česar se zavedajo tudi krkaši," je v imenu ekipe sporočila Renata Pršina Jug in dodala, da bo za rokometaše Krke tudi tokrat pesti na tribuni stiskala Anja, ki je sicer redna obiskovalka krkinih članskih tekem.

"Tekma bo dobrodelnega značaja, saj bomo denar od vstopnic namenili Anji za njeno nujno potrebno operacijo v Nemčiji, za katero potrebuje 25.000 evrov, igralci in uprava kluba pa so se v ta namen odpovedali delu svojega honorarja. Prostovoljne prispevke za Anjo bodo lahko oddali tudi tisti, ki sicer že imajo letno vstopnico in vsi, ki se jih je zgodba 23- letne Anje, ki je tudi dekle enega od članskih igralcev, kakorkoli dotaknila in bi ji v želji po čim prejšnjem zdravljenju želeli pomagati -seveda po svojih močeh. Ves zbrani denar bomo Anji predali osebno, saj bo z nami na tekmi," pravijo v klubu.

‹ nazaj

Komentarji (6)

22.4.2016 1 (1) (0)Ocenipa dobro 
Kje pa je ZZZS?
23.4.2016 4 (4) (0)OceniObčan 
Za operacije moramo zbirati denar s prostovoljnimi prispevki, medtem ko je država je za tajkune namenila več kot 40 milijard eni pa pol milijona porabijo za občinski protokol.
23.4.2016 1 (1) (0)Ocenigoga 
te dobrodelni koncerti, tekme, itd so postali že vsakdanjost, ne vem zakaj plačujemo zdravstvo, naj mi kdo pove, a zato, da si tisti, ki so v tej organizacijo delijo mastne dobičke, mater me jezi tole, za malega človeka jim ni mar, glavno, da imajo sami polne, kaj polne prepolne riti
23.4.2016Ocenitone 
Najbrž ima možnost operacije v Sloveniji. Samo se je odločila za operacijo v tujini katera je samoplačniška. Sam sem nakazal denar in upam, da operacije uspe.
24.4.2016Ocenikar eden 
Anja srečno!
24.4.2016Ocenitina 
dekle,srečno in zdrava se vrni domov....škoda da ima slovenija tako slabo,ničkoristno zdravstvo,naj te vsaj tujina ozdravi potem!srečno!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava