nogomet

Krčani namahali tudi Olimpijo

24.4.2016 | 14:00 | I. V./STA

Nogometaši Krškega so z zmago v Stožicah Mariboru na široko odprli vrata do novega naslova prvakov. (Foto: Nikola Miljković M24)

Nogometaši Krškega so z zmago v Stožicah Mariboru na široko odprli vrata do novega naslova prvakov. (Foto: Nikola Miljković M24)

Krško - Nogometaši Krškega so včeraj nepričakovano in povsem zasluženo v Stožicah premagali vodilno Olimpijo in tako Mariboru na široko odprli vrata do novega naslova prvakov, prav iz Maribora posojeni belokranjski nogometaš Martin Kramarič pa je bil tokrat mož odločitve, ko je v 61  minuti po podaji Hotića močno streljal v levi zgornji kot ljubljanskih vrat in žogo spravil za hrbet Olimpijinega vratarja Nejca Vidmarja.

Tekma je bila uvodoma precej mirna, kar zadeva priložnosti. Prvi je nevarnejši strel sprožil Dino Hotić, ko je od daleč zadel le zunanji del mreže. Ljubljančani so sicer imeli rahlo terensko pobudo, a je niso znali nadgraditi. Šele v 29. minuti je po napaki gostujoče obrambe do strela prišel Miha Zajc, a preveč z leve strani, tako da je Marko Zalokar strel blokiral.

Le malce zatem se je pred Nejcem Vidmarjem znašel Martin Kramarič, toda ljubljanski vratar je dobro posredoval po strelu malce z desne strani kazenskega prostora. Pred koncem polčasa je bila konkretnejša Olimpija, a kljub nekaj strelom prave nevarnosti za vrata borbenih gostov ni bilo.

V 47. minuti se je veliko prostora za strel z roba kazenskega prostora ponudilo Hotiću, ki pa je bil s strelom po tleh znova premalo natančen. Po nekaj polpriložnostih domačih pa so v 61. minuti zadeli Krčani. Iz Maribora posojeni Kramarič je približno 20 metrov lepo prišel do strela po Hotićevi podaji in zadel v levi zgornji kot vrat vratarja Vidmarja.

Olimpija je takoj pritisnila, znova zapravila lepo priložnost prek Hrvoja Čaleta, na drugi strani pa je v 71. minuti Vidmar pravočasno posredoval ob nevarnem vtekanju Marka Jakolića. V 77. minuti so domači sicer zadeli, a ostali brez izenačujočega zadetka zaradi prepovedanega Čaletovega položaja.

Ljubljančani so pritiskali, iskali poti proti vratom gostov, a je tudi z visokimi žogami za hrbet krške obrambe niso našli, na drugi strani pa so bili gosti nevarni iz protinapadov, enega teh je s previsokim strelom zaključil Hotić.

Nogometaši Krke se bodo drevi doma pomerili z Zavrčem. V naslednjem krogu bo Krško v sredo igralo doma z Rudarjem.

Olimpija : Krško 0:1 (0:0)

Strelec: 0:1 Kramarič (61.).

Olimpija: Vidmar, Kelhar, Mitrović, Fink (od 82. Bajrić), Čale, Alves (od 65. Wobay), Matić, Kapun (od 80. Zarifović), Zajc, Mimoun, Radović.

Krško: Zalokar, Gregov, Vuklišević, Pušaver, Sikošek, Žinko, Urbanč (od 90. Špiler), Kramarič (od 69. Jakolić), Hotić, Volarič, Čeh (od 55. Poljanec).

Rumeni kartoni: Zajc, Čale, Bajrić; Volarič, Jakolić.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava