kolesarstvo

Radoslav Rogina peti na domači dirki

25.4.2016 | 09:05 | M. M.

Radoslav Rogina (Foto: arhiv; KK Adria Mobil)

Radoslav Rogina (Foto: arhiv; KK Adria Mobil)

Novo mesto - Hrvaška slavi enega največjih uspehov svojih kolesarjev v zadnjih letih. Matija Kvasina, ki vozi za azerbajdžansko ekipo Synergy Baku Cycling Project, je obranil majico vodilnega na dirki po Hrvaški. Iz Zagreba se zelo zadovoljna vrača tudi novomeška Adria Mobil, ki je dirko končala z dvema kolesarjema med prvo šesterico. Domen Novak je osvojil belo majico za najboljšega mladega kolesarja.

Kot so še sporočili iz kluba, je bil Norvežan Sondre Holst Enger najboljši v zadnji etapi od Svetega Martina do Zagreba. Zahtevni zaključni krogi po ulicah Zagreba so povzročili nekaj razlike med kolesarji, vendar ni prišlo do sprememb na vrhu. Svoj največji uspeh v karieri je dosegel domačin Matija Kvasina. Kolesarji Adrie so zadržali mesta tik pod vrhom. Radoslav Rogina je zasedel peto in Domen Novak šesto mesto. Novomeška ekipa je bila druga v ekipnem seštevku.

Po dirki je trener Boštjan Mervar dejal; »Z doseženimi rezultati sem zadovoljen. Z letošnjo pomlajeno ekipo smo izvlekli maksimum. Veseli me predvsem, da smo bili najboljši prav v najtežji etapi. Sicer je bila dirka izredno zahtevna, predvsem zaradi dolgih transferjev pred in po etapah«.

Domen Novak je z osvojeno belo majico ponovno dokazal, da se razvija v izvrstnega kolesarja za težke etapne dirke. Po dirki je dejal: »Vesel sem, da sem osvojil belo majico, čeprav to ni bil moj prvotni cilj na dirki. Želel sem pomagati ekipi, predvsem Radoslavu Rogini v boju za dobro skupno uvrstitev«.

‹ nazaj

Komentarji (1)

25.4.2016OceniMiha Smrekar 
Glede na to, da se Adria Mobil d.o.o. usmerja v "kamp hiške" po Hrvaški, je smiselno govoriti o domači tekmi :) Čestitke!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava