Krkini mladinci so postali rokometni državni prvaki

25.4.2016 | 13:00

Zasluženo veselje...

Zasluženo veselje...

Krkini mladinci so postali rokometni državni prvaki

Novo mesto - Ekipa mladincev Moškega rokometnega kluba Krka je tri kroge pred koncem tekmovalne sezone v 1. mladinski ligi osvojila naslov državnih prvakov v sezoni 2015/16.

Kot so sporočili iz kluba, so na sinočnjem derbiju v Trebnjem rokometaši Krke pod vodstvom trenerja Sama Juga s 34:32 premagali večnega rivala RK Trimo in osvojili 1. mesto v 1. mladinski ligi, ter tako postali najboljša mladinska ekipa v državi.

Tekmo so bolje začeli Trebanjci, ki so v uvodnih minutah povedli, krkaši pa so izenačili na 4:4, ter se do polčasa vseskozi izmenjavali v vodstvu, na glavni odmor pa so s prednostjo enega zadetka odšli domačini (18:17). Gledalci, ki so domala napolnili tribune trebanjske športne dvorane, so lahko v nadaljevanju uživali v zelo kakovostni predstavi obeh ekip. Krkaši so v drugem polčasu s pridom izkoristili nekaj napak domačinov in povedli (23:26), a so se Trebanjci v 53. minuti uspeli vrniti v igro in izenačili na 30:30. Sledila je srhljiva končnica, kjer pa so Novomeščani ohranili trezne glave in z zadetkom Jakšeta v 58. minuti ter po sedemmetrovki Pršine v zadnji minuti, tekmo srečno pripeljali h koncu.

RK Trimo: Povhe, Zaplotnik, Femec 5, Mlakar 5, Hasić, Mikec, Kotar M. 6, Horžen, Krevs, Pernovšek 9, Kotar Mi. 1, Verbič 4, Željko, Špelič, Kotar Ma. 2, Urbič.

MRK KRKA: Rašo L. 7, Okleščen 5, Bevec 2, Pršina 4, Kovačič, Nunčič, Jakše 9, Udovč 1, Jančar, Kovačič D. 6, Rašo D., Furdi, Kesič.

Izjave po tekmi:

Samo Jug, trener mladinske ekipe: »Vesel sem tega rezultata, ki je plod celoletnega dela, kljub pogojem, ki jih ima mladinska ekipa, saj nam zaradi prostorske stiske v dvorani v tej sezoni ni uspelo dobiti termina. Ti fantje, ki so se podpisali pod naslov državnih prvakov, so od samega začetka verjeli vase in dokazali, da so iz pravega testa. V ekipi, ki je skoraj v celoti sestavljena iz domačih igralcev, imamo nekaj izjemnih posameznikov in ponosen sem, da jim je ves trud s tem naslovom poplačan. Še bolj pa me vesli dejstvo, da so mladinci Krke, v močni konkurenci dvanajstih klubov v 1. mladinski ligi, prvič v zgodovini kluba prišli do tega, na pošten način zasluženega naslova. Za ves trud, delo, poslušnost in disciplino se fantom zahvaljujem, ponosen pa sem tudi na navijače, ki so nam zvesto stali ob strani.«

Grega Okleščen, kapetan ekipe: »V Trebnjem smo potrebovali zgolj še točko do naslova. Čeprav je bila tekma zelo napeta, z nekaj padci in vzponi, smo na koncu osvojili obe točki in predčasno, tri kroge pred koncem sezone postali prvaki. Za ta uspeh so zaslužni prav vsi igralci, v prvi vrsti pa bi izpostavil še trenerja Sama Juga, ki nas je pripeljal do naslova državnega prvaka, kar je v zgodovini kluba prvič, da je naslov pripadal mladincem.«

Gregor Šuštaršič, sekretar : »Vesel sem, da sem del te ekipe in kluba nasploh. S tem uspehom se je potrdilo dolgoletno strokovno delo naših trenerjev in rokometno znanje igralcev. Verjamem, da bo ta uspeh navdihnil še druge igralce in ekipe, ki jih v maju čakajo zaključni turnirji v letošnji sezoni.«

Pod naslov državnih prvakov 2015-16 so se podpisali: Žan Kovačič, Klemen Nunčič, Blaž Brajer, Kristjan Pršina, Damjan Kesič, Primož Furdi, Dino Rašo, Leon Rašo, Jaka Jakše, David Kovačič, Grega Okleščen, Miha Jančar, Jan Bevec in Nejc Udovč. Trener: Samo Jug, vodja ekipe: Gregor Šuštaršič.

M. M., foto: MRK Krka

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava