Po padcu z lestve v bolnišnico; gorelo je v Zalogu

27.4.2016 | 07:10

Včerajšnja nesreča v Češči vasi (Foto: T. C.)

Včerajšnja nesreča v Češči vasi (Foto: T. C.)

Na Vrhu, občina Šentrupert, je včeraj ob 7.45 krajan padel z lestve. Poškodovanega krajana so reševalci nujne medicinske pomoči ZD Trebnje oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Gorelo v Zalogu

Včeraj ob 12.44 je v Zalogu, občina Straža, gorelo ostrešje lesno predelovalnega objekta. Pred prihodom gasilcev je ogenj pogasil delavec podjetja. Gasilci GRC Novo mesto, PGD Dolenja Straža in Vavta vas so ostrešje odkrili, odstranili izolacijo, dokončno pogasili žarišče požara, pregledali objekt s termo kamero in pomagali pri odstranitvi posledic. Ogenj je poškodoval okoli 50 kvadratnih metrov ostrešja. Vzrok in višino škode bodo ocenile pristojne službe.

Prometni nesreči - en ranjen in razlito gorivo

Ob 14.13 sta v Češči vasi, občina Novo mesto, trčila osebno in tovorno vozilo. Poškodovanih ni bilo. Iz tovornega vozila je iztekalo gorivo in onesnažilo cestišče. Gasilci GRC Novo mesto so mesto nesreče protinaletno in protipožarno zavarovali, preprečili nadaljnje iztekanje in prečrpali preostanek goriva. Z vpojnim sredstvom so posuli, razredčili in očistili cestišče na površini okoli 500 kvadratnih metrov. V času intervencije je bila cesta zaprta.

Ob 9.25 sta na cesti Tržišče – Malkovec, občina Sevnica, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom rešili osebo iz vozila, pomagali reševalcem pri prenosu poškodovane osebe, odklopili akumulatorja na vozilih, izvlekli vozilo na cestišče, sanirali cestišče in ga posuli z vpojnimi sredstvi. Reševalci NMP Sevnica so eno poškodovano osebo prepeljali na zdravljenje v SB Novo mesto.

M. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava