novice

Izkoriščani in odvrženi delavci; Borci užaljeni, na Javorovico jih ne bo,...

27.4.2016 | 18:00

Izkoriščani in odvrženi delavci; Borci užaljeni, na Javorovico jih ne bo,...

Premnogi delodajalci iz zaposlenih iztisnejo zadnje atome moči. Bo na Javorovici letos drugače? Študentki Anji se je življenje obrnilo na glavo. To je nekaj tem iz tiskane izdaje Dolenjskega lista, ki vas čaka pri vašem prodajalcu časopisov.

PONIŽANI IN USTRAHOVANI

Pred praznikom dela in delavcev, ki ob preveliki množici brezposelnih danes nima več toliko slavnosti in ponosa kot nekoč, smo pod drobnogled vzeli nekatere ljudi, ki imajo to srečo, da lahko delajo, a jih premnogi delodajalci izkoriščajo. Šli smo po sledeh ene od delavk v trgovini, ki želi ostati anonimna. V premnogih prodajalnah so delavke ustrahovane in ponižane, ne upajo si na bolniško, kaj šele na daljši dopust, ki jim po zakonu pripada. In to za peščico evrov, s katerimi le stežka družini zagotovijo najnujnejše.

BORCI UŽALJENI

Šentjernejski borci iz Združenja borcev za vrednote NOB so užaljeni. Po dolgih letih niso več del uradnega protokola na tradicionalni prvomajski prireditvi na Javorovici. Menijo, da so potemtakem tam nezaželeni, zato jih na prireditev ne bo. Župan Radko Luzar vrača žogico - 1. maj je praznik delavcev in ne zgolj spomin na tragične dogodke med vojno. "Zato so vabljeni vsi, levi in desni," je zatrdil.

ŠTUDENTKO ANJO LAHKO REŠI LE OPERACIJA V TUJINI

Predstavljamo zgodbo mlade Belokranjke Anje Zamida, ki ji je cista v glavi spremenila življenje. 23-letno študentko lahko reši le operacija v Nemčiji, za katero pa potrebuje denar, ki ga njena družina nima. Na pomoč so priskočili številni dobri ljudje, kar jo je močno ganilo.

Kljub slabemu vremenu vam želimo prijetne praznike. Dneve lahko preživite v naravi, tiskana izdaja Dolenjskega lista pa vam bo postregla z zbirno informacijo o prvomajskih dogodkih v naših krajih. Ne pozabite pa, da je tokratni izdaji priložena mesečna priloga Živa.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava