nogomet

Krško doma neodločeno

28.4.2016 | 09:20 | STA, J. S.

Foto: I. V., arhiv DL

Foto: I. V., arhiv DL

Krško - Nogometaši Krškega v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije včeraj na stadionu Matije Gubca gostili ekipo velenjskega Rudarja. Nogometaši so se razšli z neodločenim izidom 1:1, ob polčasu so z 1:0 vodili Velenjčani.

Krčani in Velenjčani še naprej pridno zbirajo spomladanske točke, Krško jih je v desetih krogih tega dela sezone osvojilo toliko kot v 22 jesenskih krogih. Obe ekipi sta se z remijem vsaj začasno prebili pred Zavrč in sta zdaj na petem (Rudar) in šestem (Krško) mestu. Knapom je sicer kazalo celo na zmago, a je ob koncu tekme gostitelje rešil Damjan Vuklišević. Obe ekipi pa sta tudi prekinili niz 12 tekem brez neodločenega izida.

Tekma, ki jo je spremljalo sneženje, je prvo priložnost ponudila v sedmi minuti, ko je v kazenskem prostoru domačih podajo lepo sprejel Damjan Trifković, jo podal na levo do Mateja Eterovića, ta pa je žogo poslal čez gol. Že nekaj trenutkov zatem so imeli lepo priložnost tudi domači, saj se je sam pred Matejem Radanom znašel Luka Volarič, toda velenjski vratar je bil uspešnejši.

V 20. minuti je imel Eterović novo priložnost, ko je dvakrat sprožil z leve strani kazenskega prostora, a streljal preslabo. Zato pa je precej bolje v 32. minuti, ko je žogo s prostega poslal čez živi zid v mrežo za vodstvo z 1:0. Proti koncu polčasa je vse močneje snežilo, kar je ob koncu prvega dela po strelih Roberta Pušaverja in Dina Hotića povzročilo nekaj težav Radanu, a je ostalo pri vodstvu knapov.

V drugem polčasu je sneg popolnoma pobelil zelenico, v težkih razmerah igralcem dolgo ni uspelo sestaviti nevarnejše akcije. V 64. minuti sta sicer streljala David Kašnik in Mate Eterović, toda ostalo je pri 0:1, tako kot tudi po poskusu Luke Prašnikarja v 84. minuti, ko je z diagonalnim strelom žogo z desne strani prav tako poslal mimo vrat.

Ko je že kazalo, da bodo Velenjčani prišli do zmage, pa je v sedmi minuti sodniškega dodatka (tako dolg je bil zaradi zaradi čiščenja igrišča) izenačujoči zadetek prispeval Damjan Vuklišević, ki je iz bližine zadel z glavo.

Krško bo v 33. krogu 7. maja gostovalo pri Krki, Rudar pa bo gostil Koprčane.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava