mladi dopisnik

3. obletnica Rastoče knjige na OŠ Drska

28.4.2016 | 12:40 | Lidija Skube, OŠ Drska

Ravnateljica OŠ Drska, Nevenka Kulovec in idejni oče Rastoče knjige, Janez Gabrijelčič.

Ravnateljica OŠ Drska, Nevenka Kulovec in idejni oče Rastoče knjige, Janez Gabrijelčič.

Slavnostna govornica, Martina Rozman Salobir in Janez Gabrijelčič.

Slavnostna govornica, Martina Rozman Salobir in Janez Gabrijelčič.

Novo mesto - 21. aprila smo na šoli obeležili 3. obletnico Rastoče knjige. V letu 2015 smo v mozaik Rastoče knjige OŠ Drska vgradili našo prvo knjigo Abeceda odličnosti, mojstrstva in etike OŠ Drska. Letos v mozaik dodajamo nov kamenček, vodnik po Krajevni skupnosti Drska, z naslovom Podobe našega kraja.

Podobe domačega kraja oblikujejo naravne in kulturne znamenitosti, predvsem pa ljudje, ki s svojim delom puščajo sledi, s svojim vzorom spodbujajo in navdihujejo druge krajane za aktivno in odgovorno življenje.

Živimo v največji soseski Novega mesta, ki iz leta v leto spreminja svojo podobo. V okviru projekta Rastoča knjiga 2015/16 smo se spraševali, ali svoj kraj sploh poznamo, ali vemo, kaj vse nam ponuja, kdo vse živi v njem, kdo je oblikoval njegovo zgodovino, kdo in kaj je pustilo vidnejše sledi v njej, po katerih pomembnih ljudeh nosijo imena naše ulice,« je v nagovoru prisotnim na kulturni prireditvi povedala ravnateljica Nevenka Kulovec. Slavnostna govornica je bila ravnateljica Narodne in univerzitetne knjižnice v Ljubljani, Martina Rozman Salobir, gostje pa »idejni oče« gibanja Rastoče knjige Janez Gabrijelčič, ena izmed najstarejših krajank KS Drska, Marija Lukšič, ter Anica Bukovec, ki s svojim delom daje poseben pečat kraju.

V programu, ki so ga pripravili učenci od 4. do 6. razreda, so v sliki, besedi in gimnastičnem nastopu predstavili vseh 10 ulic KS Drska. Zapeli so člani mladinskega pevskega zbora, prireditev so s priredbo pesmi Grem domov v Novo mesto zaključili glasbeniki iz 8. in 9. razreda.

Simbolna podoba rastoče deklice v stekleni upodobitvi pa je »dobila« novo geslo: Podobo kraja ustvarjamo ljudje, ki ga imamo radi.

‹ nazaj

Galerija (7)

Glasbeniki iz 8. in 9. razreda so zaigrali Grem domov v Novo mesto.
Pevke  mladinskega pevskega zbora.
Ravnateljica_O___Drska_ga__Nevenka_Kulovec_in_idejni_o__e_Rasto__e_knjige__g__Janez_Gabrijel__i__
Slavnostna gostja Anica Bukovec.
Slavnostna gostja Marija Lukšič.
slavnostna_govornica_ga__Martina_Rozman_Salobir_in_idejni_o__e_Rasto__e_knjige__g__janez_Gabrijel__i__
Vodnik Podobe našega kraja.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava