kronika

Voznik umrl, dolenjska avtocesta spet odprta

29.4.2016 | 12:55 | B. B.

Osebna vozila so iz stoječe kolone usmerili policisti, sporočajo s PU Novo mesto. (Foto: Promet.si)

Osebna vozila so iz stoječe kolone usmerili policisti, sporočajo s PU Novo mesto. (Foto: Promet.si)

V prometni nesreči na dolenjski avtocesti med priključkoma Brežice in Krško proti Ljubljani je umrl voznik tovornega vozila. Odsek avtoceste je bil več ur zaprt, okoli 16. ure pa je promet spet stekel, sprva le po prehitevalnem pasu.

Prometna nesreča se je zgodila nekaj po 11. uri na odseku avtoceste, kjer potekajo dela in je promet preusmerjen na prehitevalni pas. 60-letni voznik tovornega vozila je s prehitevalnega pasu iz neznanega vzroka zapeljal desno, trčil v prometno signalizacijo in v tovorno vozilo na delovišču, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

V času zapore avtoceste so nekateri mediji poročali, da vozila na območju kraja nesreče vozijo v nasprotno smer. Kot je bilo razvidno s slik cestnih kamer Darsa, so avtomobili v koloni res obračali in odpeljali v nasprotno smer, a so s PU Novo mesto sporočili, da so voznike osebnih vozil, ki so obtičali na območju nesreče, do izvoza z avtoceste varno pospremili policisti.

"Kršitev in samovoljnega ravnanja voznikov policisti niso zaznali," je sporočila Alenka Drenik s PU Novo mesto, glede usmerjanja osebnih vozil z območja nesreče pa je dodala, da so "na ta način policisti zagotovili boljšo pretočnost prometa, saj bi v nasprotnem primeru vozniki osebnih vozil zaradi preiskave okoliščin nesreče in odstranjevanja posledic morali čakati več ur."

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava