dolenjska

Kresovanje ob Krki na Pumpnci

29.4.2016 | 19:20 | B. B.

Kres na Pumpnci je pripravljen (Foto: Zavod Zora)

Kres na Pumpnci je pripravljen (Foto: Zavod Zora)

Novo mesto - Na predvečer praznika dela bodo po vsej Sloveniji zagoreli kresovi.  Prireditev v počastitev 1. maja prostovoljci Zavoda Zora pripravljajo tudi na Pumpnci na Župančičevem sprehajališču v Novem mestu. Začela se bo ob 20. uri kres, ki so ga pripravili, pa bodo prižgali okoli 20.30.

Kot nam je sporočil Blaž Habjan iz Zavoda Zora, bo slavnostni nagovor zaupan zavzetemu zagovorniku delavskih pravic in aktivnemu sindikalistu Jakobu Gašpirju, sicer pa bo prireditev predvsem glasbeno obarvana, saj so k prepevanju vabljeni vsi udeleženci s posluhom, pa tudi tisti brez. V pomoč in spodbudo jim bodo pripadnice Feminističnega pevskega zbora Z'borke in člani skupine Doctor Doctor, ki so potrdili prisotnost na prireditvi.

Organizacijo prireditve je spodbudilo Združenje borcev za vrednote NOB Novo mesto, z odobrenimi projektnimi sredstvi pa podprla Mestna občina Novo mesto.

Spoštovane obiskovalce organizatorji prosijo, da po možnosti delavske pravice pridejo obeležit tudi z mislijo na mati Zemljo ter se na Pumpnco odpravijo peš ali na kolesu. Tisti, ki pa se prevozu z notranjim izgorevanjem res ne morejo odpovedati, pa imajo možnost parkirati na parkirišču pri bivšem Novoteksu ali pri stadionu.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava