Krkaši tokrat neodločeno

1.5.2016 | 09:05

Foto: I. V., arhiv DL

Foto: I. V., arhiv DL

Domžale, Novo mesto - Nogometaši novomeške Krke so v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije včeraj gostovali v Domžalah, kjer sta se ekipi razšli z neodločenim izidom 1:1, ob polčasu ni bilo zadetkov.

Nogometaši Domžal so v dvoboju z zadnjeuvrščeno Krko iztržili remi, kar pomeni, da so v boju za tretje mesto vendarle povečali prednost pred najbližjim zasledovalcem Gorico. Štiri kroge pred koncem imajo štiri točke naskoka. Na drugi strani je Krka, ki je izenačujoči zadetek dosegla v zadnji minuti sodnikovega podaljška, šestnajstič v sezoni osvojile točke (7 zmag, 9 remijev). Do Luke Koper, ki ima tekmo manj, jo loči ena točka, Celje na osmem mestu pa ji beži za šest točk.

Ekipi sta si zasluženo razdelili izkupiček; Domžale so do gola prišle rutinirano, Novomeščani pa so v drugem polčasu zapravili niz zrelih priložnosti, na koncu pa izenačili po strelu Lea Ejupa v 93. minuti.

Po zaspanem, neatraktivnem prvem polčasu, v katerem velja izpostaviti le priložnosti Dejana Trajkovskega in Aladina Šišića, se je igra v nadaljevanju razživela. Domžale so plaho krenile v napad, gostje pa so spretno izkoriščali prazen prostor, ki so ga ti puščali v obrambi.

Krka je imela pred zadetkom Domžal štiri zelo lepe priložnosti. V 58. minuti je Nana Welbeck zadel vratnico, dve minuti pozneje je najprej streljal Marin Perić, nato še Luka Majcen, prav ta igralec pa je v 72. minuti zapravil še 100-odstotno priložnost, ko v protinapadu žoge ni uspel poslati mimo Axela Maravala.

Kazen za neučinkovitost je prišla v 77. minuti. Šišić je streljal, vratar Krke Miodrag Mitrović žoge ni zadržal, Antonio Mance pa je odbitek pospravil v mrežo.

Krka je imela nato še dve priložnosti za izenačenje (Perić, Boccacini), zasluženo izenačenje pa je sledilo tik pred koncem, ko je Ejup z roba kazenskega prostora premagal Maravala.

Krko 7. maja čaka dolenjski derbi s Krškim, Domžale pa bodo 8. maja gostovale v Novi Gorici.

STA, J. S.

Komentarji (1)

1.5.2016Ocenimartin 
Bravo, končno malo sreče v končnici. Trudili ste se in če boste tako nadaljevali bo tudi kakšna točka še ratala. Še 4 kola in nekaj pik pa bo obstanek mogoč! Držite se, saj bo!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava