rokomet

Ribničani še naprej presenečajo

1.5.2016 | 09:50 | STA, J. S.

Foto: I. V., Arhiv DL

Foto: I. V., Arhiv DL

Ribnica - Rokometaši Riko Ribnice so v 2. krogu 1. NLB leasing lige za prvaka v domači dvorani premagali favorizirani Maribor Branik z 28:19; s 16:8 so domačini vodili tudi ob polčasu.

Ribniški rokometaši v končnici prvenstva nadaljujejo serijo presenečenj. Potem ko so v prejšnjem tednu presenetili Celjane in jim doma odščipnili točko, so tokrat v svoji dvorani premagali še favorizirane Mariborčane, ki so že v prejšnjem krogu le s težavo odpravili ekipo iz Škofje Loke.

Tekma s pivovarji je rokometašem iz dežele suhe robe očitno dala samozavest in Dolenjci so že v uvodu z vodstvom s 5:0 napovedali končnega zmagovalca. Štajerci razlike niso uspeli znižati, še več, ta se je do polčasa povečala na osem golov. V drugem delu gostje nikakor niso našli načina, da bi resneje ogrozili vodstvo domačih, sredi polčasa so se sicer približali na -5 (21:16), a bili daleč od morebitnega preobrata. Neustavljiva v domači vrsti sta bila tokrat predvsem Patrik Leban in Jan Grebenc.

Prihodnji teden bodo Ribničani tretji zaporedni uspeh lovili v dvoboju s Koprom, Mariborčane pa čaka trd dvoboj z Velenjčani.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava