kronika

Pijani vozniki v minulih dneh povzročili več nesreč

3.5.2016 | 13:10 | M. Ž.

Pijani vozniki v minulih dneh povzročili več nesreč

Med kontrolo prometa v okolici Šentjerneja so policisti 29. aprila v večernih urah s svetlobnimi in zvočnimi signali ustavljali voznika Audija A4. Ta ni ustavil in je s pospešeno hitrostjo z vožnjo nadaljeval, pri Ledeči vasi pa je zapeljal v gozd, izgubil oblast nad avtomobilom in trčil v drevo. Policisti so kršitelju zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 1,59 miligramov alkohola. Lažje poškodovanega 51-letnika so reševalci odpeljali v bolnišnico. Zaradi številnih kršitev cestno prometnih predpisov so mu policisti izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

Zbil pešca

Krški policisti so v noči na 30. april pod drobnogled vzeli prometno nesrečo na Cesti Krških žrtev, kjer je 29-letni voznik avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti na neosvetljenem delu ceste v bližini prehoda za pešce trčil v 26-letnega pešca, ki je prečkal cesto. Lažje poškodovanega pešca so reševalci odpeljali v bolnišnico. Voznik osebnega avtomobila je imel v litru izdihanega zraka 0,54 miligramov alkohola, pešec pa 0,64 miligramov. Povzročitelju nesreče so odvzeli vozniško dovoljenje in mu izdali plačilni nalog. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so izdali plačilni nalog tudi 26-letnemu pešcu, ki ni poskrbel za svojo varnost.

Vozila preblizu robu vozišča

V noči na 30. april je pri Gorenjih Laknicah 24-letni voznik avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in poškodoval avtomobil. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,37 miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so mu policisti izdali plačilni nalog.

V noči na 1. maj pa je je v Sevnici 25-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljal s ceste na travnik v graben, kjer je vozilo obstalo. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 1,14 miligramov alkohola. O kršitvah so policisti z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče in kršitelju izdali plačilni nalog.

Pijana 56-letnica izsilila prednost

V Škocjanu je 1. maja popoldan 56-letna voznica osebnega avtomobila izsilila prednost in trčila v avtomobil 34-letnega voznika. Povzročiteljica nesreče je imela v litru izdihanega zraka 0,36 miligramov alkohola. Zaradi kršitev so ji izdali plačilni nalog.

Zapeljal na brežino in se prevrnil

Na cesti Novo mesto – Metlika pri Črmošnjicah pri Stopičah je včeraj popoldne 60-letni voznik osebnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti na mokrem in spolzkem vozišču izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste na brežino in se z prevrnil. V nesreči se je lažje poškodovala 58-letna potnica v vozilu.

Izsilil prednost kolesarju

V Mačkovcu pri Novem mestu je 30. aprila popoldan voznik avtomobila v križišču ob zavijanju levo izsilil prednost in trčil kolesarja, ki je pravilno pripeljal po prednostni cesti. Lažje poškodovanega kolesarja so reševalci odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče so policisti izdali plačilni nalog.

Treznil se je na policiji

Brežiški policisti so v noči na 30. april med kontrolo prometa v Brežicah odredili preizkus alkoholiziranosti 25-letnemu vozniku, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,88 miligramov alkohola. Odvzeli so mu prostost, ga odpeljali v prostore za pridržanje in o vožnji pod vplivom alkohola napisali obdolžilni predlog.

Zaradi hujših kršitev zasegli osem vozil

V noči na 29. april so brežiški policisti v okolici Brežic ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen passat. Ugotovili so, da 43-letnik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, na vozilu pa je imel nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil so zasegli, kršitelja pa zaradi razpisanega ukrepa privedli v zavod za prestajanje kazni zapora.

Policisti posebne skupine za nadzor prometa Postaje prometne policije Novo mesto so med kontrolo prometa 29. aprila popoldan pri Radni vasi ustavili voznika kmetijskega traktorja. Med postopkom so ugotovili, da 67-letni voznik vozi motorno vozilo v času, ko mu je bilo zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov že odvzeto vozniško dovoljenje. Voznik, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, je imel v litru izdihanega zraka 0,69 miligramov alkohola. Traktor so mu policisti zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V noči na 30. april so na Trdinovi ulici v Novem mestu ustavili voznika osebnega avtomobila Renault twingo. 29-letnemu kršitelju, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je preizkus alkoholiziranosti pokazal, da je imel v litru izdihanega zraka 0,82 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in napisali obdolžilni predlog.

Policisti Policijske postaje Dolenjske Toplice so 30. aprila v večernih urah med Prevolami in Žvirčami ustavljali voznika osebnega avtomobila Volkswagen polo, ki na vozilu ni imel nameščene registrske tablice. Voznik ni upošteval znakov policistov in je nadaljeval z vožnjo. Kasneje so v Prevolah na cesti izsledili poškodovan avtomobil z odtrganim prednjim in predrtim zadnjim kolesom, voznik pa je pobegnil. Policisti so izsledili tudi pobeglega voznika in ugotovili, da 18-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj še ni opravljal vozniškega izpita, v preteklem letu pa so ga že trikrat obravnavali zaradi kršitev cestno prometnih predpisov. Poškodovano neregistrirano vozilo so zasegli in napisali obdolžilni predlog.

Med kontrolo prometa v Senovem so policisti včeraj dopoldan ustavljali voznika osebnega avtomobila Ford fiesta, ki je imel na vozilu nameščeni različni registrski tablici. Voznik znakov policistov ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo. Kasneje so ga izsledili in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. 39-letni kršitelj iz Brežic je imel v litru izdihanega zraka 1,11 miligramov alkohola. Policisti so še ugotovili, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil je neregistriran avtomobil z nameščeno ukradeno registrsko tablico. Vozilo so zasegli in na sodišče zaradi številnih kršitev naslovili obdolžilni predlog. Zakon o pravilih cestnega prometa, Zakon o voznikih in Zakon o motornih vozilih za omenjene kršitve določajo globo v višini 3320 evrov.

Brežiški policisti so včeraj dopoldan v Cerkljah ob Krki 24-letnemu vozniku zasegli Volkswagen passata, ker ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, saj še ni opravljal vozniškega izpita.

Med kontrolo prometa na avtocestnem postajališču Grič so včeraj popoldan zasegli avtomobil Renault laguna 39-letnemu kršitelju, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja.

Policisti Posebne skupine za nadzor prometa so prav tako včeraj popoldan pri Škocjanu ustavili voznika Nissan primere. 46-letneiku, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so zasegli avtomobil in na sodišče zaradi kršitev naslovili obdolžilni predlog.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava