Noč knjige na OŠ Milke Šobar - Nataše

4.5.2016 | 13:00

Noč knjige na OŠ Milke Šobar - Nataše
Noč knjige na OŠ Milke Šobar - Nataše
Noč knjige na OŠ Milke Šobar - Nataše

Črnomelj - V četrtek, 21. aprila, smo se na šoli že drugič pridružili mednarodnemu dogodku Noč knjige, v okviru katerega smo medse povabili učence s prijateljske šole v Karlovcu. Povabilu so se prijazno odzvali in tako smo jih dopoldne pričakali v Župančičevi rojstni hiši na Vinici.

Učenci PPVI 5, 6 so goste po kosilu popeljali na sprehod po črnomaljskih ulicah in jim predstavili pomembnejše kulturne točke v mestu. Dan smo nadaljevali v šoli, kjer smo izvedli računalniško delavnico "story jumper", v okviru katere so nastale izvirne e-knjigice. Ob 18. uti smo se pridružili praznovanju Noč knjige za otroke v Splošni knjižnici Črnomelj. Tam so sedmošolci nastopili s predstavo Kdo je napravil Vidku srajčico. Skupina učencev je skuhala sladko kašo, s katero smo se posladkali vsi udeleženci dogodka v knjižnici.

Po vrnitvi na šolo nas je čakala slavnostno pogrnjena miza s slastno večerjo, ki so jo pripravili učenci s pomočjo učiteljic v gospodinjski učilnici. Zelo nestrpno smo čakali večerni pogovor, ki se je odvijal v večnamenskem prostoru šole pod naslovom Košček zgodbe, prosim... V njem je nastopil in nas očaral tako z besedami kot s svojimi gibi plesalec Jernej Kozan.

V poznih večernih urah smo na predlog organizatorja dogodka Noč knjige simbolično prižgali luči naše šole. Svet se spreminja in prebuja s knjigo v roki. Z branjem prižigamo luč prihodnosti. Ta misel je 13 naših učencev, 6 učencev iz Karlovca in 6 učiteljev spremljevalcev pospremila k nočnemu počitku, ki so ob tej priložnosti prenočili na šoli.

Čeprav je bil samo en dan in ena noč, pa sta veljala za sto in več za vse, ki so se dogodka veselili, ga pripravljali, v njem sodelovali in ga bili deležni.

Mateja Medvešek Rjavec,
OŠ Milke Šobar – Nataše Črnomelj

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava