Klemen Gerčar po poškodbi rame na operacijo

4.5.2016 | 08:40

Klemen Gerčar (Foto: Srečko Kovač, arhiv DL)

Klemen Gerčar (Foto: Srečko Kovač, arhiv DL)

Puconci, Brežice - Slovenski motokrosist Klemen Gerčar, ki nastopa tudi v prvenstvu v elitnem razredu MXGP, je na dirki v Mačkovcih grdo padel in pri tem utrpel poškodbo rame. Po posvetovanju z različnimi zdravniki se je odločil, da bo moral na operacijo, so sporočili iz njegovega tabora.

"Vezi v rami so precej poškodovane, brez operacije bi se zadeva sicer lahko pozdravila, a obstaja velika verjetnost, da bi me ta poškodba spremljala še dolgo časa in bi mi lahko povzročala precej težav. Zato sem se odločil za operacijo. Za mnenje sem vprašal tri različne zdravnike, zdaj pa grem v prihodnjih dnevih na operacijo, nato pa me čaka okrevanje, ki bo trajalo predvidoma šest do osem tednov. Vmes seveda ne bom počival, delal bom, kolikor mi bodo zdravniki dovolili, predvsem pa se bom posvetil ekipi," je sporočil Gerčar, ki si želi čim prej spet usesti za krmilo motocikla, da bi se čim prej pridružil tekmecem na dirkah.

Padci in poškodbe so del dirkanja in s tem se morajo soočiti vsi dirkači, na dveh ali štirih kolesih, vseeno pa Gerčar upa, da bo ramenske vezi pozdravil čim hitreje. Delo z ekipo mu bo po poročanju STA tudi vzelo nekaj časa, prav tako bo sodeloval še naprej pri šoli motokrosa.

M. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava