novice

Vreme povzročilo škodo, kakršne še ni bilo; Smrt na dolenjski avtocesti; Kam z bolnim otrokom ponoči?

4.5.2016 | 17:00

Vreme povzročilo škodo, kakršne še ni bilo; Smrt na dolenjski avtocesti; Kam z bolnim otrokom ponoči?

Kaj je našim kmetom obljubil kmetijski minister, ki si je ogledal škodo po pozebi in snegu, kam lahko odpeljete otroka, ki zboli sredi noči, kdo se je in kdo se ni udeležil prvomajskih srečanj, je le nekaj tem iz tiskane izdaje Dolenjskega lista. Preberite več!

BO KMETOM PO POZEBI DRŽAVA POMAGALA?

Kljub prazničnim dnevom na začetku petega meseca v letu nam jo je zagodlo vreme. Spomladanski sneg in pozeba sta v kmetijstvu povzročila takšno škodo, kot je v samostojni državi ni bilo. Kmetijski minister Dejan Židan si je ta teden ogledal tudi stanje v naših krajih. Kaj je ugotovil in na kakšno pomoč lahko računajo kmetje, lahko preberete v tiskani izdaji Dolenjskega lista. V Evrosadu, kjer pridelajo največ slovenskih jabolk, je prizadetih vseh 500 hektarov nasadov.

SMRT NA DOLENJSKI AVTOCESTI

Sneg je povzročil težave tudi na slovenskih cestah. Polomljeno drevje je oviralo promet in padalo na avtomobile ter električne vode. Zgodilo se je kar nekaj prometnih nesreč, v prazničnem tednu pa je Dolenjka terjala tudi smrtni davek.

KAM Z BOLNIM OTROKOM PONOČI?

Pod drobnogled smo vzeli dežurne pediatrične službe in pristojne vprašali, kam lahko pripeljemo bolnega otroka sredi noči. Ponekod so namreč dežurne pediatrične službe prevzeli urgentni centri, to pa pomeni, da morajo nekateri starši, namesto v bližnji zdravstveni dom, otroka peljati v več kilometrov oddaljene kraje. Kako pa je pri nas?

O PRVOMAJSKIH SREČANJIH

Z vami smo se družili na prvomajskih srečanjih. Večje fotoreportaže smo pripravili z Debenca, Javorovice in Lisce, bili pa smo tudi na Bazi 20. Podrobneje poročamo v tiskani izdaji Dolenjskega lista.

Saj veste, četrtek je dan, ko nagradimo najboljše bralce!

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava