mladi dopisnik

Olimpijski dan na OŠ Podbočje

4.5.2016 | 14:35 | Janja Rostohar

Olimpijski dan na OŠ Podbočje
Olimpijski dan na OŠ Podbočje

Podbočje - V četrtek, 21. aprila, smo v okviru letošnjega dneva šole pripravili olimpijski dan. V pričakovanju olimpijskih iger v Riu, ki se bodo začele avgusta, so posamezni razredi predstavljali različne države, in sicer Slovenijo, Avstralijo, Jamajko, Singapur, Mongolijo, Namibijo, Grčijo, Bocvano in Brazilijo. Učenci so pred tem izdelali zastave in plakate o posameznih državah.

Dan smo začeli s čisto pravo otvoritvijo olimpijskih iger. Predstavniki držav udeleženk so se v mimohodu z obveznim nošenjem table in zastave sprehodili do osrednjega prireditvenega prostora na šolskem igrišču. Sledilo je obešanje olimpijske zastave ob poslušanju uradne olimpijske himne. Ker je prednostna naloga naše šole življenje v skladu z vrednotami osmih krogov odličnosti, smo izobesili tudi zastavo, ki je v duhu olimpijskih krogov predstavljala pet krogov odličnosti. Najslovesnejši trenutek otvoritve je bilo prižiganje olimpijskega ognja in uradno odprtje iger, za kar je poskrbel ravnatelj šole Branko Strgar.

Sledilo je tekmovanje posameznih ekip, ki so se pomerile v petih različnih disciplinah. Dopoldne so učenci tekmovali po razredih, v popoldanskem delu pa so se ekipi razreda pridružili tudi po štirje predstavniki staršev.

Še posebej smo bili veseli, da so se nam v popoldanskem delu pridružili znani športniki: Mitja Oranič, nordijski kombinatorec in dvakratni olimpijski udeleženec, ki je predstavil mini skakalnico. Mlajši otroci so lahko doživeli čisto prave smučarske skoke. Iz brežiškega atletskega kluba je bil z nami nekdanji atlet, tudi dvakratni udeleženec olimpijskih iger, zdaj pa trener, Jure Rovan. Skupaj s svojimi mladimi športniki je predstavil skok s palico. Med njimi je bil tudi naš nekdanji učenec, zdaj pa vse uspešnejši atlet Ambrož Tičar. Gostili smo tudi boksarskega šampiona Dejana Zavca, ki je skupaj z učenci v ringu na igrišču predstavil kratek prikaz boksa.

Vsi učenci so lahko svoje športno znanje preverili v zanimivem kvizu. Na koncu smo izžrebali po enega učenca iz vsake triade, ki je za nagrado prejel knjigo Petra Prevca.

Na zaključni slovesnosti so gostujoči športniki podelili medalje vsem udeležencem tekmovanja in najboljšim razredom. Olimpijski dan smo zaključili z ugašanjem olimpijskega ognja in uradnim zaprtjem iger. Strinjali smo se, da je olimpijski dan v Podbočju minil v znamenju, športa, prijateljstva in olimpijskega gesla: višje, hitreje, močneje.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava