mladi dopisnik

S Prešernom naprej

5.5.2016 | 13:45 | Eva Štefanič in Urška Didovič, 9. r.,
OŠ Belokranjskega odreda Semič

S Prešernom naprej
S Prešernom naprej

Semič - Učenci 9. razredov OŠ Belokranjskega odreda Semič smo v okviru praznovanja letošnjega kulturnega dne pod mentorstvom učiteljic Anje Petrovčič in Nine Kocjan pripravili dramsko uprizoritev z naslovom Povodni mož sreča Urško, ki prepleta dogajanje dveh pesmi, Prešernovega Povodnega moža in pesmi Urška Andreja Rozmana Roze.

Prijavili smo se tudi na območno srečanje otroških gledaliških skupin v marcu, kjer so si obiskovalci, predvsem učenci naše šole, lahko ogledali pet predstav. Semiška šola se je predstavila celo z dvema igricama, nastopili so namreč tudi učenci 4. in 5. razreda s predstavo Žiga, kisla kumara pod mentorstvom učiteljice Marice Domitrovič. Dobro smo se odrezali, saj smo se s šestimi drugimi zasedbami z Dolenjske in Posavja uvrstili na regijsko tekmovanje, ki je potekalo 19. aprila v Metliki. Zelo smo bili veseli, saj smo bili edini izbrani predstavniki iz Bele krajine.

V imenu obeh devetih razredov bi se radi zahvalili našim učiteljicam za podporo in potrpežljivost na vajah in prireditvah.

‹ nazaj

Galerija (7)

Povodni_moz - 1
Povodni_moz - 2
Povodni_moz - 3
Povodni_moz - 4
Povodni_moz - 5
Povodni_moz - 6
Povodni_moz - 7

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava