mladi dopisnik

Dobrodelni pozdrav pomladi

5.5.2016 | 14:20 | Tinkara Jene, 9. b, OŠ Sava Kladnika Sevnica

Dobrodelni pozdrav pomladi
Dobrodelni pozdrav pomladi

Sevnica - Na sevniški osnovni šoli že od leta 2008 organiziramo dobrodelno prireditev Pozdrav pomladi. Zbran denar je namenjen šolskemu skladu, ki finančno podpira učence, da se lahko udeležijo različnih dejavnosti.

Tudi letos smo na lep in sončen pomladni petek organizirali dobrodelno prireditev, na kateri je sodelovalo veliko učencev, učiteljev in zunanjih sodelavcev, ki so si prostovoljno vzeli čas in nam pomagali.

Prireditev je slavnostno otvoril šolski ansambel, potem je spregovorila ravnateljica Mirjana Jelančič. Sledilo je štiriurno druženje v različnih delavnicah. Učenci, starši in obiskovalci so se lahko učili osnov prve pomoči in klekljanja, se pomerili v igri med dvema ognjema, hokeju in kraji zastavic, hodili po vrvi, se udeležili kolesarskega izleta in drugih zanimivih dejavnosti. Kuharice in učenci so skupaj pripravili pice, čevapčiče in palačinke za vse, ki so se na delavnicah že utrudili in so se želeli okrepčati. Med prireditvijo sta nas zabavala šolski ansambel in skupina Makadam.

Do sedaj smo za udeležbo na različnih delavnicah prodajali kupončke. Zaradi nove zakonodaje letos to ni bilo mogoče, zato smo zbirali prostovoljne prispevke. Bili smo v skrbeh, saj nismo vedeli, če bomo zbrali dovolj denarja za vse nastale stroške. Na koncu prireditve pa smo bili prijetno presenečeni, saj smo zbrali največ do sedaj. Udeleženci so s svojimi prostovoljnimi prispevki zbrali kar 2800 evrov.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste kakorkoli pomagali pri organizaciji in izvedbi prireditve ter dokazali, da imamo v našem kraju dobrosrčne ljudi.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava