mladi dopisnik

Artiški učenci pomagali afriškim otrokom

5.5.2016 | 14:45 | Učenci OŠ Artiče, foto: Denis Krošelj

Artiški učenci pomagali afriškim otrokom
Artiški učenci pomagali afriškim otrokom
Artiški učenci pomagali afriškim otrokom

Artiče - Učenci OŠ Artiče radi sodelujemo pri vseh dobrodelnih prireditvah, a tista, pri kateri smo sodelovali zadnje dni pred prvomajskimi počitnicami, je bila nekaj posebnega.

Na obisk smo povabili našo nekdanjo učenko Tjašo Ribič, mlado zdravnico, ki se še s štirimi sošolci v sklopu medicinsko-humanitarne odprave poleti odpravlja v Afriko, natančneje v Ugando. Na obisku pri nas sta ji družbo delala tudi Bogdan in Jure. Tri mesece bodo pomagali bolnim otrokom v kliniki na otoku Bwama, ki leži na jezeru Bunyonyi. Tjaša nam je pokazala slike afriških otrok s čudovitimi nasmehi, a žalostnimi zgodbami, saj živijo v težkih razmerah, brez pitne vode, elektrike in kanalizacije.

Tudi mi smo se odločili, da mladi zdravnici priskočimo na pomoč. Skupaj smo zbrali kar 455 evrov in tako dokazali, da nam ni vseeno, kako živijo drugi otroci. Tjaša in njeni prijatelji (Jure, Bogdan, Ana in Jana) bodo tako lahko nakupili kar nekaj medicinskih pripomočkov in zdravil za bolne otroke. Ob koncu smo humanitarni odpravi zaželeli srečno in varno pot ter veliko nasmejanih in ozdravljenih otrok. V septembru se pa zopet srečamo, da izvemo in z novih fotografij vidimo, kako je bilo v Afriki. 

Več informacij o sami odpravi pa si lahko preberete na spletni strani www.uganda2016.si.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava