kronika

Gorelo na kostanjeviškem otoku; danes brez elektrike

6.5.2016 | 07:10 | M. K.

Gorelo na kostanjeviškem otoku; danes brez elektrike

Davi nekaj po četrti uri je zagorelo v stanovanjski hiši na Oražnovi ulici v Kostanjevici na Krki. Posredovali so gasilci PGD Kostanjevica na Krki, PGD Prekopa, PGE Krško in reševalci NMP Krško, podrobnosti še niso znane.

Sinoči ob 19.33 se je iz gozda v naselju Rožno v občini Krško vil gost dim. Gasilci PGE Krško in PGD Rožno so na kraju ugotovili, da gre za nadzorovano kurjenje vejevja.

Mina na obrežju

Na obrežju reke Save med krožiščem novega mostu in HE Krško so včeraj popoldne našli 81 milimetrsko minometno mino, italijanske izdelave iz obdobja druge svetovne vojne. Pripadnika Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske regije sta nevarno najdbo odstranila ter varno uskladiščila.

S helikopterjem v UKC

Ob 10.49 je helikopter Slovenske vojske z dežurno ekipo Enote helikopterske nujne medicinske pomoči prepeljal obolelo osebo iz Metlike v UKC Ljubljana.

Danes brez elektrike

Distribucijska enota Novo mesto - nadzorništvo Trebnje obvešča odjemalce, da bo danes:

- od 7.30 do 8.00 ure zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP MALI VIDEM;

- od 9.30 do 10.30 ure pa odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP ŠENTLOVRENC.

Nadzorništvo Novo mesto obvešča odjemalce, da bo danes:

- od 8.00 do 10.00 ure zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP ŽDINJA VAS 2;

- od 8.30 do 10.00 ure odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP PETELINJEK;

- od 12.00 do 13.00 ure pa odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP PODGORA.

Nadzorništvo Šentjernej obvešča odjemalce, da bo danes:

- od 8.00 do 14.00 ure zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP CEROV LOG;

- od 8.00 do 14.00 ure pa odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP STARA VAS PRI ŠKOCJANU.

Nadzorništvo Črnomelj obvešča, da bo danes od 8.15 do 14.00 ure zaradi del prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP SINJI VRH , TP GORICA , TP ŠPEHARJI.

Nadzorništvo Metlika obvešča odjemalce, da bo danes:

- od 8.00 do 10.00 ure prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP ŠKRILJE izvod Kopališče;

- od 11.00 do 14.00 pa odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP JUGORJE izvod Jugorje.

V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na področju nadzorništva Sevnica na območju TP Rudnik nekovin Blanca izvod proti Stillesu med 8. in 15. uro, na območju TP Hubajnica izvod Hubajnica med 8. in 15. uro, na območju TP Razbor in Ruda med 8. in 12. uro ter na področju nadzorništva Krško mesto, na območju TP Ribogojnica Goričar med 7.45 in 8.15 uro in med 14. in 14.30 uro, na območju TP Savinek, Zavode in Stari grad Bočje med 7.45 in 14.15 uro.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava