kronika

Zasegli dva traktorja in seata

6.5.2016 | 10:30 | B. B.

Ilustrativna fotografija

Ilustrativna fotografija

Policisti Posebne skupine za nadzor prometa Postaje prometne policije Novo mesto so včeraj popoldne med kontrolo prometa v okolici Novega mesta ustavili voznika traktorja. Ugotovili so, da 60-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je pod vplivom alkohola. Traktor so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Nekaj pred 18. uro so policisti 29-letnemu vozniku v Birčni vasi zasegli seat aroso. Kršitelj ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in poškodovan avtomobil za katerega ni imel urejenega obveznega zavarovanja. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

Med kontrolo prometa med Dolžem in Velikim Cerovcem so okoli 21. ure ustavili 80-letnega voznika traktorja, ki prav tako nima veljavnega vozniškega dovoljenja, policisti pa so ga zaradi kršitev cestno prometnih predpisov že večkrat obravnavali. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola so mu odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. Policisti so mu traktor zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžini predlog.

Pošteno napihal

V Dolžu so zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus vozniku osebnega avtomobila. V litru izdihanega zraka je imel 0,70 miligramov alkohola (1,46 g/kg). O vožnji pod vplivom alkohola bodo policisti z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da se z globo najmanj 1200 evrov kaznuje za prekršek voznik, ki ima več kot 1,10 grama alkohola na kilogram krvi ali več kot 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku se izreče tudi 18 kazenskih točk.

Baker

S strehe objekta v Žužemberku so v noči na četrtek neznanci pobrali 34 metrov bakrenih odtočnih cevi. Škode je za okoli 1000 evrov.

Požar v Kostanjevici

Policisti danes malo po 4. uri prejeli obvestilo o požaru v stanovanjski hiši v Kostanjevici na Krki. V požaru je v celoti zgorelo ostrešje hiše, požar pa so gasilci omejili in pogasili. Po prvih ugotovitvah ni bil nihče poškodovan, starejša stanovalka je še pravočasno zapustila hišo. Ko bodo razmere to omogočale, bodo policisti opravili ogled in o vzroku za nastanek požara po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava