nogomet

Krčani klonili na domači zelenici

12.5.2016 | 10:10 | STA, J. S.

Foto: I. V., arhiv DL

Foto: I. V., arhiv DL

Krško - Nogometaši Krškega so v 34. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Gorici z 0:2. Gostje so bili boljši tudi ob polčasu, ko so vodili z 0:1.

Krčani so si želeli zmago proti Gorici, saj bi ob ugodnem razpletu v Kopru že bilo jasno, da bodo obstali v ligi. To jim ni uspelo, saj je Gorica z bolj ali manj zbrano obrambo in dvema zadetkoma prišla do 14. zmage, s katero je trdno na četrtem mestu. Krčani, ki so spomladi že doslej osvojili več točk kot v 22 jesenskih krogih skupaj, pa kljub 15. porazu ostajajo v dobrem položaju za prvoligaško konkurenco tudi v prihodnji sezoni.

Novogoričani so povedli v enajsti minuti. Po podaji z leve strani je žoga prišla do Andreja Kotnika, ki je s približno 13 metrov zadel za 1:0. Pri Krškem, ki je vedno bolj ogrožalo goriška vrata, sta v glavnem s streli poskušala David Poljanec in Luka Volarič, toda bila sta ali nenatančna ali pa jima je strele obranil Grega Sorčan.

Neuspešna sta bila tudi Enis Đurković in Gregor Sikošek, pri Gorici pa je pred tem v 22. minuti Nunić streljal z glavo, Marko Zalokar pa je bil na mestu. V 40. minuti so bili Novogoričani znova nevarni, po samostojnem prodoru je Nunić sprožil s približno 20 metrov, žoga pa je oplazila prečko. Na drugi strani se je v 42. minuti znova izkazal Sorčan po strelu Dejana Urbanča z 20 metrov. Tik pred koncem je Volarič z novim poskusom, takrat z desne strani, le za malo zgrešil cilj.

V uvodu drugega polčasa so spet več imeli žogo Krčani, a prave nevarnosti za Sorčana ni bilo, Novogoričani pa so se osredotočili predvsem na čakanje priložnosti iz protinapadov. V 64. minuti je bilo vroče pred vrati Krškega, najprej je Zalokar posredoval po spodletelem poskusu izbijanja žoge Roberta Pušaverja, nato pa je cilj zgrešil Tilen Nagode.

Malce pozneje jo je v trku z Volaričem skupil Sorčan, ki ga je za zaključek tekme zamenjal Januš Štrukelj. On ni imel veliko dela z izjemo strela z glavo Damjana Vukliševića v sodniškem dodatku, zato pa so njegovi soigralci v 85. minuti potrdili zmago, po napaki Luke Žinka na sredini igrišča je Nunić malce zunaj kazenskega prostora prišel do neoviranega strela in zadel za 2:0.

Krško bo v 35. krogu v soboto gostovalo v Zavrču, Gorica pa bo gostila Koper.

‹ nazaj

Komentarji (5)

12.5.2016Oceninm 
http://siol.net/sportal/nogomet/krka-sokirala-koper-boj-za-obstanek-na-zivljenje-in-smrt-417077
12.5.2016OceniJan 
Elan v soboto gosti Maribor in teden kasneje gostuje pri Olimpiji. Koper gostuje pri sosedih v Gorici in v zadnjem kolu gosti Zavrč. Ima pa prednost, tudi če bosta oba kluba imela na koncu enako število točk. Če ob tem razporedu rata Elanu ostati v prvi ligi, si vsak v klubu zasluži kakšnega tisočaka nagrade :-) In kakšen piknik ob koncu prvenstva.
12.5.2016Ocenit.Erjavec 
a župan se je vsaj simbolno kdaj pojavil na tekmi???
12.5.2016OceniURBAN 
@ Jan. pa ne da ti kot izkušen poznavalec razmer v MO NM s tem tudi domačega športa, verjameš v vse te zgodbice.? če ja, si me zopet razočaral, imel sem višje mnenje o tvojem intelektualnem opusu. Sorry. .)
12.5.2016Ocenimaks 
Z prihodom novega trenerja Elan(Krka) ni izgubil niti ene tekme,celo zmaga v Kopru je bila res plod izredne borbenosti in prizadevanja celotne ekipe.Od srca želim fantom obstanek v Prvi ligi in upam da jim bo to uspelo.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava