nogomet

Krkaši slavili v gosteh

12.5.2016 | 12:50 | STA, J. S.

Ilustrativna fotografija (Foto: arhiv DL/I. V.)

Ilustrativna fotografija (Foto: arhiv DL/I. V.)

Koper, Novo mesto - Nogometaši novomeške Krke so v 35. krogu Prve lige Telekom Slovenije gostovali pri ekipi Luke Koper, ki so jo ugnali s 3:2. Ob polčasu je bil rezultat neodločen, ob ekipi sta uspeli po enkrat zatresti nasprotnikovo mrežo.

Novomeščani so bitko za obstanek v prvoligaški konkurenci naredili še zanimivejšo. V boju z neposrednim tekmecem so v Kopru zmagali in se točkovno izenačili s Primorci, ki na zmago na Bonifiki čakajo že od novembra. Ti - na 17 domačih tekmah so osvojili le 13 točk in so v tem pogledu najslabši v ligi - sicer ostajajo pred Dolenjci zaradi boljšega medsebojnega izkupička. Krka, ki jo do konca sezone čakata še težka dvoboja z Mariborom doma in Olimpijo v gosteh, je sicer prišla do prve zmage v gosteh po avgustu.

Dvoboj z dna lestvice se je pričel z uvodnim otipavanjem moči. Prvo nevarno akcijo so izvedli gosti v sedmi minuti, ko je Josip Fuček podal z desne strani, Matteo Boccaccini na drugi vratnici pa žoge ni potisnil v domačo mrežo. Deset minut pozneje je po poskusu Jake Štromajerja in odbiti žogi Leo Štulac iz voleja udaril z roba kazenskega prostora, z obrambo pa se je izkazal vratar gostov Miodrag Mitrović.

V 20. minuti je spet do strela prišel razpoloženi Štulac, znova pa je bil na mestu gostujoči vratar. V 29. minuti je Matej Potokar streljal proti golu Kopra, žogo pa je v koprsko mrežo za vodstvo gostov preusmeril Luka Majcen, nekdanji član Kopra. Tri minute pozneje je po kotu za domače z glavo poskusil Luka Batur, a meril le malce previsoko.

Z glavo je v 42. minuti streljal tudi Matteo Boccaccini, žogo je v kot odbil vratar Kopra Vjekoslav Tomić. V izdihljajih prvega polčasa pa je sledilo izenačenje. Kot z desne strani je izvedel domači kapetan Dalibor Radujko, Toni Datković pa je dobro skočil in z glavo zadel za 1:1.

Že v 51. minuti pa so gosti znova povedli. Josip Fuček je z desne strani odlično podal na drugo vratnico, sam in neoviran pa je z glavo žogo v domačo mrežo poslal, že drugič na tekmi, Majcen. Toda Koprčani so hitro izenačili. Štulac je izvrstno podal z leve strani, rezervist Marin Jurina pa je na oddaljeni vratnici z glavo poslal žogo v gostujočo mrežo za 2:2.

V 73. minuti sta kombinirala Radujko in Štulac, a je poskus slednjega z glavo zanesljivo zaustavil Mitrović. Štiri minute za tem je Fuček podal iz kota, zmedeno obrambo Kopra pa je za vodstvo gostov z 2:3 z vsega dveh metrov od gola kaznoval Boccaccini. Gostje so se po vodstvu pomaknili v obrambo in nato branili pomembno vodstvo. Tega so kljub pritisku domačih tudi ohranili.

Koprčani bodo v 35. krogu v soboto gostovali v Novi Gorici, Krka pa bo gostila Maribor.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava